Acasă Actualitate Anchetă într-o școală din vestul țării, după ce un profesor și-a îndemnat...

Anchetă într-o școală din vestul țării, după ce un profesor și-a îndemnat elevii să nu poarte mască

DISTRIBUIȚI

Scandal uriaș la o școală din Oradea. Un profesor a venit la ore cu o mască a unui personaj de benzi desenate, semn de protest față de măsurile luate în timpul pandemiei.

Prin gestul său, profesorul îi îndeamnă pe copii să nu respecte regulile, pe care le consideră abuzive. Ba mai mult, le-a dat chiar și elevilor aceste măști, în timp ce îi numea „animăluțe în țarc”. La un moment dat, profesorul își da masca jos, atât pe cea care reprezenta personajul, dar și pe cea de protecție. În descrierea imaginilor postate pe o rețea de socializare el a scris: „Azi la oră, cu acordul elevilor, am ales aceasta formă de protest. Jos botnița la copii.” Inspectoratul a aflat de acest caz revoltător, iar reprezentanții instituției au anunțat că au deschis o anchetă.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor depune plângere penală împotriva unui profesor de sport din Oradea, care a organizat în clasă un protest, în care i-a implicat şi pe elevi, toţi purtând măşti ale unor personaje de benzi desenate. iar în imaginile postate pe Facebook chiar de către preofesor se vede cum acesta îi încurajează pe copii să nu respecte regulile de protecţie, pe care le consideră abuzive. El susţine că restricţiile impuse de autorităţi îi transformă pe oameni în nişte ”animăluţe în ţarc”, relatează Digi24.

„Bună ziua. Ne aflăm astăzi la oră. Nelu Pop mă numesc. Sunt profesor la Liceul Sportiv din Oradea şi vreau să vă prezint cum arată o oră în condiţiile de astăzi. În condiţiile în care Guvernul ăsta ne obligă să purtăm măşti şi să fim ca nişte animăluţe în ţarc. Haideţi să vedem cum arată animăluţele din jurul nostru care nu au voie să părăsească ţarcul. Au doar 5 minute de pauză. Nu au voie să îşi dea măştile jos”, spune profesorul în înregistrarea publicată pe pagina de Facebook.

În descrierea imaginilor, el a scris: „Azi la oră, cu acordul elevilor, am ales aceasta formă de protest. JOS BOTNIŢA LA COPII !!!”.

Virgil Blage, inspectorul şcolar general din judeţul Bihor, a declarat la Digi24 că este „revoltat” de ceea ce a văzut, precizând că a fost demarată cercetarea disciplinară a profesorului de sport, la nivelul instituţiei de învăţământ.

„La nivelul inspectoratului şcolar suntem în curs de redactare a documentelor pentru a depune o plângere penală pentru împiedicarea combaterii şi prevenirii pandemiei. Este inacceptabil să se întâmple aşa ceva, în condiţiile în care întreaga ţară este cuprinsă în efortul de a stopa pandemia”, a completat inspectorul şcolar general din Bihor.

Sursa: realitatea.net

Comentarii

comentarii