Acasă Economic Angajaţii SCTB Buziaş se perfecţionează profesional

Angajaţii SCTB Buziaş se perfecţionează profesional

552
DISTRIBUIȚI

În premieră, 10 angajaţi ai Societăţii Comerciale de Tratament Balnear Buziaş S.A. au obţinut certificatele ECDL-BULATS, cu recunoaştere europeană după ce au urmat cursurile de limba engleză susţinute de către ITC-ELINF Timişoara.
Societatea Comercială de Tratament Balnear Buziaş S.A. este prima companie bănăţeană care a beneficiat de acest program. Cursurile de limba engleză s-au derulat la ITC-ELINF Timişoara, în perioada mai-iunie 2009, ca parte integrantă a proiectului ,,Dezvoltarea resurselor umane pentru creşterea competitivităţii serviciilor în turism“. Finanţarea acestuia a fost făcută de către Uniunea Europeană şi Guvernului României prin programul Phare 2006 – Coeziune Economică şi Socială – Dezvoltarea Resurselor Umane – Promovarea învăţării pe parcursul întregii vieţi pentru calificarea şi recalificarea forţei de muncă. Societatea Comercială de Tratament Balnear Buziaş S.A. a implementat acest proiect în parteneriat cu Tarakan Group SRL din Peciu Nou şi ITC-ELINF SRL din Timişoara. Testarea finală a cunoştinţelor de limba engleză s-a efectuat la Centrul de Testare ECDL 04 din cadrul ITC-ELINF Timişoara, utilizând programul de evaluare BULATS – Business Language Testing Service, dezvoltat special pentru companii, organizaţii şi studenţi, ca metodă eficientă de evaluare a cunoştinţelor de limbă străină cu ajutorul PC-computerului. Certificatele Cambridge BULATS sunt documentele standard prin care se atestă nivelul cunoştinţelor de utilizare a limbii engleze, conform nivelurilor stabilite ALTE şi Consiliul Europei.
Festivitatea prilejuită de înmânarea oficială a permiselor BULATS celor 10 absolvente, angajate ale Societăţii de Tratament Balnear Buziaş S.A. a avut loc la Buziaş, la ceremonie participând Sorin Munteanu, directorul societăţii, Jenica Peneşel, director general al ITC-ELINF şi Petre Stepanov, directorul Centrului ECDL 04 din cadrul ITC-ELINF.
Pentru Societatea Comercială de Tratament Balnear Buziaş S.A., care este şi furnizor autorizat CNFPA pentru servicii de formare profesională în meseriile specifice industriei hoteliere, investiţiile în programe pentru dezvoltarea propriilor resurse umane constituie una dintre priorităţile strategice, care urmăresc să contribuie la ridicarea nivelului şi calităţii serviciilor oferite turiştilor, care vin la odihnă şi tratament în staţiunea Buziaş, si, nu în ultimul rând, la creşterea competitivităţii serviciilor din industria locală a turismului balnear.

Comentarii

comentarii