Acasă Actualitate Angajații de la Poșta Timișoara au declanșat greva generală pe timp nelimitat

Angajații de la Poșta Timișoara au declanșat greva generală pe timp nelimitat

DISTRIBUIȚI

De luni, 1 aprilie, ora 10.00, angajații de la Poșta Timișoara au declanșat greva generală pe timp nelimitat.

Lucian Someșan, președintele sindicatului, a declarat că, după ce au fost făcuți toți pașii legali, a fost declanșată greva generală pe timp nelimitat până la rezolvarea cerințelor poștașilor.

“Suntem în conflict de muncă, de luni 1 aprilie de la ora 10:00. Pur și simplu, amenii nu vor mai lucra, având în vedere că revendicările noastre nu au fost onorate de către companie”, a spus Someșan.

Una dintre revendicări este faptul că, din luna ianuarie, nu mai există contract colectiv de muncă. Nu este încheiat și oamenii nu au protecție.

“Reprezentanții companie nu mai vor să încheie contract colectiv de muncă cu sindicatele și cu angajații”, a spus Someșan.

A doua revendicarea este majorarea salariilor!

Sindicatele solicită o creștere cu 400 RON, dat fiind că 90% din angajați vor avea salariul minim de 3.700, cât s-a anunțat de altfel.

A treia revendicare este cu privire la sporul de loialitate.

“Sunt oameni care lucrează de 30 – 40 de ani de ani în companie și ar dori să simtă o diferență la salariu între cei mai noi angajați și ei, seniorii, care sunt de o viață. E vorba de 5 – 10% majorare la salariu. Din păcate totul se decide la București aici pe plan local cam nimic nu se poate rezolva. Eu am fost și la Comisia de Dialog Social la Prefectura Timiș și am atras atenția că trebuie să se respecte legea. Din partea sindicatului și a salariaților se respectă legea, dar autoritățile si compania nu o respectă!”, a concluzionat Lucian Someșan.

Blocul Național Sindical lansează în Timiș și în celelalte orașe din țară campania ,,Poștașii nu mai vor să fie săracii României! Stop abuzurilor din Poșta Română!”

BNS atenționează că atunci când se ajunge în situația demarării grevei generale în cadrul companiei Poșta Română, aproape jumătate din populația României va avea de suferit!

Asta ținând cont de obiectul de activitate al Poștei Române, acela de a distribui pensiile către peste 5 milioane de pensionari, de a distribui toate ajutoarele sociale și alte beneficii pe care Ministerul Muncii le acordă persoanelor aflate în situații de subzistență din România.

Și, nu în ultimul rând, este si faptul că Poșta Română distribuie toate citațiile și convocările de ordin procedural ale instanțelor de judecată, problema de disfuncționalitate va fi una majoră! – atenționează  BNS.

Comentarii

comentarii