Acasă Politica ANI a sesizat Parchetul în cazul unui consilier din CJ Caraş Severin,...

ANI a sesizat Parchetul în cazul unui consilier din CJ Caraş Severin, pentru fals în declaraţii

427
DISTRIBUIȚI

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Caraş Severin în cazul consilierului județean Liviu Meşter (PNL), pentru fals în declaraţii, după ce a constatat că acesta a înscris date false în declaraţiile de avere şi nu a menţionat funcţiile deţinute la mai multe societăţi comerciale.
Potrivit comunicatului remis marți, ANI a declanşat verificările din oficiu după ce a constatat că Liviu Meşter nu a depus declaraţiile de avere şi de interese în termenul prevăzut de lege, motiv pentru care a fost sancţionat și cu amenda maximă, de 500 de lei.
În urma verificărilor a rezultat că Meşter nu a menţionat, în declaraţiile de avere din decembrie 2004 şi mai 2005, terenul aferent casei de vacanţă, cu o suprafaţă de 2.690,43 mp, şi nici terenul de 998 mp, aferent casei de locuit din Reşiţa.
Consilierul nu a menționat corect în declarația de avere înstrăinarea, în 2004, a unui imobil din Reşiţa. Tranzacţia trebuia menţionată în declaraţia de avere din mai 2005 la capitolul „Bunuri mobile a căror valoare depășește 1000 de euro fiecare și bunuri imobile înstrăinate în ultimele 12 luni ”, dar a fost menționat la capitolul ”bunuri imobile”.
Un autoturism Mercedes, menționat în declaraţiile de avere depuse în decembrie 2004 şi mai 2005, nu apare în evidenţa Direcţiei impozite şi taxe a Primăriei Reşiţa.
Calitatea de asociat la SC Grim Com SRL, la Construct ING SRL și cea de administrator la Rehart SA nu apar în declaraţiile de interese din decembrie 2004, mai 2005 și ianuarie 2006. Instituția precizează că Meşter a fost înștiințat despre declanșarea verificărilor, printr-un mandat poştal cu confirmare de primire.
 

Comentarii

comentarii