Acasă Actualitate Ansamblul „Lugojana” prezintă „Amiaza jocului”

Ansamblul „Lugojana” prezintă „Amiaza jocului”

DISTRIBUIȚI

Premieră folclorică, la Lugoj
Noua premieră a Ansamblului folcloric „Lugojana” se intitulează „Amiaza jocului” şi va fi prezentată marţi, 12 mai, de la ora 19, pe scena Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj. Regia şi coregrafia spectacolului poartă semnătura maestrului coregraf Puiu Munteanu, conducerea muzicală este asigurată de Ionel Groza, iar consilier artistic este Emilian Dumitru.
Noua producţie coregrafică va reuni circa 140 de dansatori, cu vârste între 7 şi 35 de ani, de la toate grupele ansamblului.
În prima parte a spectacolului, grupele de copii vor prezenta momentul coregrafic intitulat „De la joaca de copii, la jocul popular”, după care, seniorii ansamblului vor ieşi la rampă cu două noi suite coregrafice, una din zona de câmpie a Banatului şi alta de la munte, din zona Almăjului, precum şi cu o datină foarte veche – Borocul, practicată în Postul Paştelui de către tinerii necăsătoriţi, un ritual prenupţial de căutare a partenerilor.
„Sunt obiceiuri care nu au mai fost valorificate de alte ansambluri”, ne-a dezvăluit maestru coregraf Puiu Munteanu, menţionând că numele spectacolului – „Amiaza jocului”, este dat de jocul de la vatra satului, care în vechime începea la amiază, când oamenii se întorceau de la biserică.

Comentarii

comentarii