Acasă National Antonescu: Ponta trebuie să ia o decizie până luni dacă mai dorește...

Antonescu: Ponta trebuie să ia o decizie până luni dacă mai dorește să facă guvernul cu PNL

DISTRIBUIȚI

crinPreședintele Partidului Național Liberal, Crin Antonescu, a susținut joi că premierul Victor Ponta trebuie să ia o decizie până luni în ceea ce privește guvernarea împreună cu liberalii sau construirea unei alte alianțe, punctând că PNL nu este în situația de a accepta condițiile primului ministru. 

“Dl prim-ministru are de răspuns cetățenilor care ne-au votat până luni, dacă dorește să mai facă guvernul cu PNL, cu Klaus Iohannis vicepremier sau dorește să construiască o altă alianță cu dl Voiculescu, dl Oprea, cu dl Constantin dar ar trebui să spună acest lucru. Nu suntem în situația de a accepta condiții de la dl Ponta”, a declarat Antonescu la B1 Tv.

El a arătat că nu vizează un schimb de portofolii în Guvern și că își dorește ca PNL să rămână la guvernare.

“Dl Ponta până luni trebuie să ia o decizie, vrea să facă guvernul cu noi care nu am cerut nimic în plus și am adus niște oameni puternici în Guvern apreciați chiar și de domnia sa, bine. Vrea să aibă singur așa un Guvern cu alde Daniel Constantin și să pună dânsul condiții, să dea ordine, să dea lecții, să facă tumbe, să facă ce dorește — ne spune, punem capăt acestui Guvern și după aceea încearcă să-și facă un altul. Cu cine va încerca să-și facă un altul nu știu. Trebuie să procedăm decent și răspunsul este la dl Ponta. Eu sper să dea răspunsul corect și să mergem înainte”, a spus Antonescu.

El a arătat că PNL a propus schimbări în Guvern, motivând că partidul are dreptul să înlocuiască miniștri. Antonescu a indicat că Ponta a fost încântat de propunerile de miniștri făcute de PNL și a subliniat că noua structură a Executivului, în situația în care postul de vicepremier al liberalilor va fi cuplat cu cel de Ministru de Interne, trebuie să treacă prin Parlament.

Antonescu a afirmat că neînțelegerile din USL au apărut în momentul în care premierul a propus o condiție suplimentară la schema Executivului, respectiv aceea de-al face vicepremier pe Daniel Constantin, lucru pe care PNL nu-l poate accepta.

“Noi nu am cerut nimic în plus, absolut nimic de la nimeni, am acceptat și propunerile de reorganizare înăuntrul schemei guvernului cu niște miniștri delegați care să devină miniștri plini. Ne-am înțeles cu dl prim-ministru”, a precizat el.

Antonescu a mai explicat că neînțelegerile din Uniune nu se datorează neparticipării pe liste comune la europarlamentare a PNL și PSD, așa cum invocă unii liberali, arătând că cele două partide au decis participarea pe liste separate.

“PSD nu ne-a propus să mergem pe liste comune și noi am spus nu. Poate dl Tăriceanu vrea să intre în USD”, a adăugat liderul PNL.

Comentarii

comentarii