Acasă Actualitate Antrenorii de fitness și clienții sălilor de sport din Timișoara au protestat...

Antrenorii de fitness și clienții sălilor de sport din Timișoara au protestat în fața Tribunalului Timiș

558
DISTRIBUIȚI

Joi 26 noiembrie, antrenorii de fitness și clienții sălilor de sport din Timișoara au protestat, în fața Tribunalului Timiș.  Ei cer autorităților  redeschiderea acestor săli de sport, unde cetățenii să poată face liber sport.

Cauza susținută de protestatari a ajuns pe masa judecătorului după ce activitatea operatorilor fitness a fost suspendată acum 4 săptămâni printr-o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

“Măsura închiderii sălilor de fitness din Timiș este restrictivă și discriminatorie deoarece nu apare în actul de declarare a stării de alertă (H.G. nr. 856/14.10.2020 si HG 967/ 13.11.2920)și este făcută cu depăşirea competenţelor de către autoritatea publică locală. Hotărârea semnată de prefectul județului Timiș a fost adoptată în contradicție față de actele normative aflate în vigoare la data pronunțării hotărârii care permiteau desfășurarea de activități de pregătire fizică în săli de sport. Măsurile care s-au luat pentru reglementarea sălilor de fitness nu au fost nici graduale, nici proporționale. Niciunde în România nu a existat un focar de infecție Covid-19 într-o sală de sport, organizarea spațiului interior permite distanțarea socială și asigurarea tuturor măsurilor de igienă”, sunțin reprezentanții operatorilor fitness care au dat în judecată Comitetul Situațiilor de Urgență Timiș și Prefectura Județului Timiș.  Decizia judecătorului va fi dată, joi 26 noiembrie 2020.

Comentarii

comentarii