Acasă Actualitate Antrenorul Imre Dávidházy s-a stins la 74 de ani

Antrenorul Imre Dávidházy s-a stins la 74 de ani

422
DISTRIBUIȚI

Imre Dávidházy s-a născut în cartierul Csepel din Budapesta, dar a devenit un arădean adevărat și ca antrenor de baschet a adus glorie culorilor arădene, dar și baschetului feminin românesc.

Absolvind la Timișoara studiile facultății de specialitate, specializarea baschet, a devenit profesor de baschet la Școala Sportivă din orașul nostru în 1969. A rămas credincios clubului până la pensie, mai precis până în 2012.

Nici după ieșirea la pensie nu s-a lăsat de baschet, antrenând echipa de fete al liceului pe care l-a terminat, Nr. 3 pe vremea sa, actualmente Grupul Școlar Csiky Gergely.

Înainte însă, profesorul de baschet Imre Dávidházy a condus echipa de fete al Aradului la patru titluri naționale, devenind în 1992 antrenor la echipa de baschet feminin a României, din 1999 fiind antrenor al naționalei de juniori.

A antrenat și echipe de băieți, dar marile succese le-a obținut cu fetele. Printre cei pe care i-a „crescut” și antrenat îi enumerăm pe: Mihai Sinevici, Milenco Manzat, Bianca Drăguș, Monica Brosovschi, Diana Ciupe și Laura Nițulescu.

Aradul a avut mari sportivi, dar mai puțini antrenori de calibrul lui Imre Dávidházy, cel care, pe lângă profesionalismul säu autentic, a fost un om deschis și onest, modest chiar și cu asemenea rezultate care nu sunt la îndemâna oricui.

Anul trecut orașul a făcut un gest obligatoriu, oferindu-i cu ocazia Zilelor Aradului o Diplomă de Excelență.

Sursa: specialarad.ro

Comentarii

comentarii