Acasă Actualitate Anunț de ultimă oră: abonații Colterm vor avea căldură în „sistem minimal”,...

Anunț de ultimă oră: abonații Colterm vor avea căldură în „sistem minimal”, pentru câteva zile. Clienții casnici – doar noaptea, spitalele – fără întrerupere

DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că s-a găsit o soluție de ultimă oră pentru ca abonații Colterm să aibă căldură și apă caldă în următoarele perioadă. Mai precis, ar fi vorba despre o înțelegere pentru o săptămână în care clienții să fie alimentați cu agent termic în „sistem minimal”, doar pe timp de noapte cei casnici, dar continuu spitalele. Ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu, a anunțat, de asemenea, că a fost găsită o soluție provizorie, dar că tot primăria trebuie să vină cu banii. Se pare, conform edilului-șef, că ar fi vorba de o sumă de 5 milioane de lei, toți banii de care dispune acum municipalitatea.

„Am reușit să găsim o soluție de avarie cu un alt furnizor de gaz. Încheiem în aceste ore un contract de urgență pentru o cantitate de gaz care asigură clienților Colterm căldura și apa caldă pentru o săptămână, într-un sistem minimal. Plata o asigurăm în avans din bugetul local: 5 milioane de lei, toți banii de care dispunem momentan. În seara asta, Colterm va fi reconectat la gaz și va putea reporni sistemul de încălzire. Din păcate, va putea opera doar cu CET Sud cu un consum minim de gaz, ceea ce va asigura funcționarea sistemului preponderent în orele de noapte. Spitalele vor avea căldură fără întrerupere”, a transmis Dominic Fritz.

Primarul spune că, în continuare, este nevoie de sprijin din bugetul de stat pentru ca spitalele și timișorenii abonați la Colterm să nu stea în frig în această iarnă. În aceeași situație s-ar găsi mai multe orașe, dar ce se întâmplă la Timișoara a reprezentat un „semnal de alarmă”. Acesta cere soluții de la nivel național atât pentru cei care au centrale proprii, cât și pentru cei care depind de sistemul de termoficare.

„Devine din ce în ce mai clar că putem să depășim această criză prin solidaritate, dialog pe soluții comune și sinceritate față de cetățeni”, încheie Fritz.

Vestea ”călduroasă” a fost anunțată și de Alin Nica.

”De mâine, pentru cel puțin 2 săptămâni, timișorenii racordați la Colterm vor avea din nou căldură. Este un răgaz câștigat cu ajutorul lui Virgil Popescu, ministrul Energiei și al unui furnizor de gaze naturale care a înțeles câtă nevoie de ajutor au timișorenii. Mă bucur pentru această soluție de avarie, e rezultatul multor negocieri la care am participat, explicând de fiecare dată că populația nu trebuie să sufere pentru greșelile Primăriei. Mai sunt și alte soluții pe masă, în discuție, dar mă aștept și la participarea administrației locale a municipiului”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

 

Comentarii

comentarii