Acasă Actualitate Anvelope auto 185 65 r15 – diferența dintre tipurile de anvelope

Anvelope auto 185 65 r15 – diferența dintre tipurile de anvelope

DISTRIBUIȚI

Mulți dintre șoferi, atunci când devin posesori ai unui autoturism, se lovesc de aceeași întrebare, iar adesea pot apăreași confuzii cu privire la tipul de anvelope de care avem nevoie.

Anvelopele de calitate sunt o necesitate pentru orice mașină, atât pentru călătorii din mașină, cât și pentru restul participanților la trafic. Tocmai din acest motiv este nevoie să facem cea mai bună alegere atunci când vine vorba despre anvelope.

Una dintre gamele de top de anvelopeeste cea 185 65 r15, fiind o gamă la mare căutare printre posesorii de autoturisme. Atunci când o alegem, trebuie să ne asigurăm de asemenea și că alegem dimensiunea potrivită pentru utilizare. Dimensiunea corectă a anvelopelor este scrisă în lateralul acestora, iar dacă suntem în căutare de cauciucuri 185 65 r15, este necesar să înțelegem corect notația:

  • 185 înseamnă lățimea anvelopei;
  • 65 reprezintă flancul anvelopei, ca raport între înălțime și lățime;
  • R15 reprezintă structura anvelopei, fiind practic diametrul flancului, măsurat în inch – 15 inch. Această notație ne ajută să aflăm diametrul interior al anvelopei și, odată cu acesta, tipul de jante potrivite anvelopelor, jante pe 15 în acest caz. Important de menționat este că potrivirea jantelor este la fel de importantă ca potrivirea anvelopelor.

 Anvelope auto 185 65 r15 de sezon sau anvelope allseason? Cum alegem anvelopele astfel încât să avem parte de performanță și să respectăm și reglementările legale?

Anvelope 185 65 r15 de vară

Vara cu siguranță dorim să călătorim mai mult, să explorăm cât mai mult natura, de la escapade de weekend și până la concedii de câteva săptămâni, iar pentru confort mulți dintre șoferi aleg să călătorească cu mașina personală. În astfel de cazuri, este necesar să ne asigurăm că avem cele mai bune anvelope.

Cele speciale pentru vară sunt produse dintr-un cauciuc special, ce poate rezista și la temperaturi ridicate, de peste 30 grade. Important este să ținem cont de faptul că asfaltul este cu mult mai fierbinte comparativ cu căldura resimțită în aer, mai ales în locurile în care nu este umbră.

Pe șosele, drumuri naționale sau autostrăzi carosabilul este foarte fierbinte, iar dacă alegem să parcurgem astfel de drumuri cu anvelope de iarnă sau allseason, riscăm să se încălzească în exces și se vor uza în exces. Chiar dacă ne sunt de ajutor și putem parcurge călătoriile de vară în siguranță cu anvelopele din dotare, în sezonul rece, când temperaturile scad și carosabilul devine greu de parcurs, anvelopele pot  deveni complet ineficiente.

185 65 r15 de iarnă

Iarna, vremea este imprevizibilă, iar șofatul poate deveni anevoios. Călătoriile au loc și iarna, iar atunci când se realizează în zone montane, cu atât mai mult este nevoie de un plus de siguranță. Anvelopele de vară sunt interzise prin lege a se folosi iarna, întrucât nu corespund normelor de siguranță impuse. Iarna șoseaua poate fi acoperită cu zăpadă, polei, gheață, șoferii trebuie să fie mai prudenți decât de obicei și să respecte normele de circulație. Anvelopele allseason sunt permise, însă recomandarea specialiștilor pentru șoferi este ca iarna, pentru a fi pregătiți de orice situație, să fie folosite anvelope de iarnă.

Anvelopele allseason 185 65 r15 se găsesc și în varianta de allseason, însă acestea nu sunt recomandate șoferilor care parcurg iarna drumuri grele, în zone greu accesibile din pricina zăpezii sau în zone foarte reci. Anvelopele de sezon sunt concepute astfel încât să asigure performanțe în fiecare sezon, fără a crea neplăceri participanților la trafic. Folosirea de anvelope allseason nu este interzisă, însă acestea sunt mai recomandate atunci când locuim în zone cu un climat constant, nu cu ierni grele și veri fierbinți. Folosind anvelope allseason pe tot parcursul anului pare o investiție bună, întrucât se economisesc banii cu schimbul anvelopelor în sezon, însă acestea vor avea o uzură mai mare, ceea ce va duce la o înlocuire mai rapidă a lor și, totodată, la o cheltuială în plus.

Anvelopele de calitate sunt o necesitate pentru orice mașină, atât pentru călătorii din mașină, cât și pentru restul participanților la trafic. În magazinul online anvelope-discount.ro găsim atât anvelope auto 185 65 r15 de la furnizori de top, cât și jante 15 necesare, astfel încât să ne bucurăm de performanțe maxime în trafic, în orice sezon.

Comentarii

comentarii