Acasă Actualitate ”Apa – interferențe culturale”: 9 artiști vizuali expun la Palatul Apelor din...

”Apa – interferențe culturale”: 9 artiști vizuali expun la Palatul Apelor din Timișoara, de Ziua Mondială a Apei

DISTRIBUIȚI

Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) organizează pentru prima dată de când Palatul Apelor a fost restaurat un eveniment cultural, care se înscrie în amplul proiect bine-cunoscut Timișoara – Capitală Culturală Europeană în 2023, dar și pentru sărbătorirea  Zilei Mondiale a Apei.

Astfel, ABA Banat își deschide porțile  pentru public, pentru a vizita expoziția de pictură „APA- interferențe culturale” , găzduită de Palatul Apelor  din Timișoara.

 La parterul instituției, începând cu 18 martie și până pe 24 martie, iubitorii de frumos care trec prin Timișoara pot admira 25 de lucrări semnate de 9 artiști plastici timișoreni care au avut drept muză APA: Dorothea Hîrjoi, Smaranda Moldovan, Lia Popescu, Nada Stojic, Viorel Coman, Dorel Olteanu, Bela Tar, Pavel Torony și Costin Brăteanu.

Indiferent că sursa de inspirație e râul, oceanul,  ploaia sau Canalul Bega, artiștii plastici ne propun o incursiune în interiorul  nostru pentru a ne descoperi sensibilitatea și lumina de dinăuntru, privind lumina de dinafară, cea a apei.

Expoziția este consacrată  Zilei Mondiale a Apei care anul acesta are mesajul “ Fii schimbarea pe care tu vrei să o vezi în lume! Fiecare picătură contează!”

Vernisajul expoziției  este vineri, 17 martie, la ora 15:00, la sediul ABA Banat,  Bulevardul  16 Decembrie 1989 nr. 2, curator fiind artistul plastic Costin Brăteanu.

Tot aici, la Palatul Apelor, publicul larg este așteptat sâmbătă și duminică între 13:30-17:30 și de luni până vineri între 09:30-15:30, pentru a admira simțirea artiștilor expozanți , cât și frumusețea clădirii Palatului Apelor.

”Undeva, între gândul la Ziua Mondială a Apei din 22 martie, cel la Capitala Culturală Europeană și amintirea unor simple dar splendide versuri ale lui Lucian Blaga, s-a născut o idée. Și atunci am spus: veniți, artiști ai Timișoarei, la Palatul Apelor! Căci „oglindă din adâncuri” în care poți ghici „cum ceruri și pământ se-ngână” este apa, nu-i așa? APA- interferențe culturale” este numele sub care ideea a prins viață. Vă chemăm să o împărtășim, unduind prin farmecul picturii timișorene contemporane inspirate de APĂ și prin atmosfera boemă a clădirii istorice din zona centrală a orașului, în care am presărat mici crâmpeie din istoria noastră…!”, expică Costin Brăteanu.

Expoziția cuprinde lucrări semnate de Dorothea Hîrjoi, Smaranda Moldovan, Lia Popescu, Nada Stojici, Viorel Coman, Dorel Olteanu, Tar Bela, Pavel Torony și Costin Brăteanu, visători de Bega cu fapte deplin consemnate de Uniunea Artiștilor Plastici. Vernisăm vineri, 17 martie, la ora 15:00, pe Bulevardul  16 Decembrie 1989 nr. 2. Tot aici, la Palatul Apelor, vă așteptăm sâmbătă și duminică între 13:30-17:30 și de luni până vineri între 09:30-15:30. Să veniți cu suflet deschis și ochi setos de frumos!  Multumim pe aceasta cale conducerii ABA  Banat pentru sprijinul acordat in organizarea expozitiei. Vernisajul se va desfasura in prezenta prefectului județului Timis, Mihai Ritivoiu – a subliniat Costin Brăteanu.

Comentarii

comentarii