Acasă Economic Apa minerală Perenna Premier Apollini Timişoara şi berea Timişoreana au primit Premiile...

Apa minerală Perenna Premier Apollini Timişoara şi berea Timişoreana au primit Premiile pentru Gust Superior 2009

DISTRIBUIȚI

Institutul Internațional al Gustului și Calității (iTQi) a organizat ceremonia sa anuală de decernare a premiilor, în 29 mai, la Cercle Royal Gaulois pentru a celebra mâncărurile și băuturile gustoase din toată lumea. În 2009, juriul iTQi compus din Bucătari și Somelieri a degustat 796 produse propuse de către 290 firme din 75 țări. 595 dintre aceste produse au fost lăudate pentru gustul lor delicios. În acest an, şi câteva produse românești au fost onorate cu Premiile pentru Gust Superior 2009: Perenna Premier  Apollini  Srl; Bergenbier si Bergenbier Fără Alcool  – Inbev Romania S.A., Stalinskaya si  Wembley – SC Prodal 94 SRL; Ciucas, Stejar Pilsener, Timişoreana şi Ursus Premium – Ursus Breweries. #Dată fiind importanța pe care consumatorii o acordă gustului la luarea deciziilor de cumpărare, suntem foarte bucuroși să oferim companiilor un instrument unic de marketing pentru a comunica mai bine superioritatea produselor lor. Experiența a arătat că vânzările societăților care au primit un asemenea premiu au crescut semnificativ. Premiile pentru Gust Superior 2009 nu numai că asigură companiilor o recomandare din partea unor bucătari și somelieri, experți recunoscuți și lideri de opinie în domeniul gustului, ci și un raport care include sugestii pentru a îmbunătăți în continuare produsele. Acesta este un element util mai ales pentru Managerii de Calitate”, au declarat Louis Frère și Christian De Bauw, Managing Partners ai iTQi. iTQi este o organizație independentă a Bucătarilor și Somelierilor de primă importanță, dedicată evaluării și promovării mâncărurilor și băuturilor cu un gust superior. iTQi colaborează cu un juriu alcătuit din 140 bucătari și somelieri, membri ai 12 dintre cele mai prestigioase asociații culinare Europene, cum ar fi Maîtres Cuisiniers din Belgia și Franța, Académie Culinaire de France, Academia Artelor  Culinare, Euro-Toques, Federazione Italiana Cuochi, Jeunes Restaurateurs d’Europe, Associaciones de Cocineros de España, Verband der Köche Deutschlands, Asociația Bucătarilor Greci, Associação de Cozinheiros Profissionais de Portugal precum și Asociation de la Sommellerie Internationale (ASI) care este prezentă în 41 de țări. Fiecare produs propus este evaluat printr-un test orb din punct de vedere al meritelor și în raport cu categoria din care face parte. Intensitatea plăcerii gustative de ansamblu precum și diferitele criterii organoleptice (aspect, miros, textură, gust și gustul rezidual) sunt analizate și comentate în detaliu. Numai produsele care au obținut un calificativ mai mare de 70% primesc Premiul pentru Gust Superior.

Comentarii

comentarii