Acasă Actualitate Apa noastră cea de toate zilele! Aquatim analizează 22 de parametri de...

Apa noastră cea de toate zilele! Aquatim analizează 22 de parametri de calitate în fiecare zi

475
DISTRIBUIȚI

Societatea Aquatim susține că monitorizează continuu calitatea apei potabile, începând cu procesul de tratare şi până la robinetele consumatorilor, prin monitorizare automată în timpul procesului, verificarea în laborator, prin analize de calitate şi monitorizarea reţelei de distribuţie.

”În toate localitățile din aria de operare, verificăm periodic probe de apă potabilă, prelevate din reţelele de distribuţie, din puncte de control, stabilite de comun acord cu Direcția de Sănătate Publică Timiș.

Rezultatele centralizate ale programului de monitorizare sunt publicate alăturat, online (clic pe numele localității sucursalei) și sunt, de asemenea, disponibile la sediul și sucursalele Aquatim”, atenționează Aquatim.

În Timișoara, spre exemplu, în laboratorul Aquatim de control al calității apei, se fac zilnic teste pentru 22 de parametri de calitate, înainte ca apa să fie distribuită în rețea.

Calitatea apei din rețea este, de asemenea, monitorizată periodic prin prelevarea unor probe de la puncte de control, stabilite de comun acord cu Direcţia de Sănătate Publică Timiş. 

Enterococi, escherichia coli, bacterii coliforme, turbiditate, pH, nitriți, nitrați, clor rezidual liber, carbon organic total, mangan, fier, duritate, amoniu sau aluminiu etc. – acești parametri chimici și microbiologici sunt analizați zilnic.

Rezultatele acestui program de monitorizare sunt publicate periodic pe site-ul societăţii.

Urmăriți aici cele mai recente date publicate referitoare la calitatea apei la secțiunea Parametri de calitate ai apei distribuite

Comentarii

comentarii