Acasă Sănătate Aparatură de aproape 10.000 de euro donată Clinicii Bega din Timișoara pentru...

Aparatură de aproape 10.000 de euro donată Clinicii Bega din Timișoara pentru tratamentul micuților cu infecții respiratorii

1216
DISTRIBUIȚI

Aparatură medicală de aproape 10.000 de euro a fost donată Compartimentului de Pneumologie Pediatrică de la Clinica de Pediatrie Bega de către reprezentanții Fundației Bardeau.

Compartimentul de Pneumologie Pediatrică de la Clinica Bega a fost dotat cu pulsoximetre care ajută la măsurarea saturației în oxigen și monitorizarea insuficienței respiratorii, aparate de aerosoli și nebulizatoare utile în aerosoloterapia copiilor cu criză de astm, bronșiolite, bronșite și alte maladii specifice acestei patologii. A fost donat și un aparat de oxigenoterapie neinvazivă ,,Optiflow”, ce asigură un flux crescut de oxigen, necesar în tratamentul copiilor cu insuficiență respiratorie secundară bolilor pulmonare, metodă recentă pentru tratamentul insuficienței respiratorii, bronșiolite, pneumonii, bronșite.

Aparatura donată va ajuta la diagnosticul precoce a complicațiilor pulmonare, la monitorizarea insuficienței respiratorii, la diagnosticarea astmului bronșic la copiii mici, precum și la asigurarea inhaloterapiei prin aparate de aerosoli și spacere individuale, suport terapeutic ventilator cu flux crescut de oxigen, conform celor mai recente ghiduri terapeutice.

În Clinica de Pediatrie Bega sunt spitalizați anual peste 1 500 de copii cu patologie respiratorie ce necesită suport medical și terapeutic specializat.

”Cu aceste aparate putem să diagnosticăm și să tratăm precoce astmul bronșic la copii, vom reuși să tratăm mai repede bronhopneumoniile. Am primit și produse care ne vor ajuta pentru infuzomat și perfuzomat, inclusiv o lampă de ultraviolete pentru a dezinfecta suprafețele”, a spus doctorul Ioana Ciucă, medic primar pediatru la Clinica Bega.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

comentarii