Acasă Actualitate Apel de la ISU Timiș! Starețul Mănăstirii Partoș, Varlaam Almajanu, internat în...

Apel de la ISU Timiș! Starețul Mănăstirii Partoș, Varlaam Almajanu, internat în stare gravă, cu COVID-19, la Spitalul Victor Babeș Timișoara, are nevoie de plasmă

3442
DISTRIBUIȚI

Padre, cum îl știm majoritatea, este starețul Mănăstirii Partoș, Varlaam Almajanu și este internat acum la Spitalul Victor Babes Timișoara, după ce a fost infectat cu COVID 19.

Starea lui s-a agravat și este internat acum la ATI. Beneficiază de cea mai bună îngrijire medicală din țară. Singurul lucru care lipsește este plasma hiperimuna (sânge provenit de la bolnavi vindecați de COVID-19).

”Dacă ați avut COVID-19 sau știți pe cineva care a avut, puteți dona la Centrul de Transfuzii de lângă Spitalul Judetean Timișoara, pentru Padre. El are grupa de sange A II.

Padre este un apropiat al nostru, al pompierilor români, având în vedere că la Mănăstirea Partoș este înmormântat Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş.

În fiecare an pe 15 septembrie, pompierii îl prăznuiesc pe cel pe care l-au ales ca ocrotitor şi izbăvitor – Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, canonizat de Biserica Ortodoxă Română în anul 1956, și având Sfintele Moaște în Catedrala Mitropolitană din Timișoara.

Legătura acestui minunat Sfânt cu instituţia pompierilor o realizează tocmai minunile şi faptele sale, între care şi salvarea oraşului Timişoara, pe vremea când era mitropolit al Banatului, din calea flăcărilor ce amenințau să distrugă așezarea în totalitate.

La solicitarea conducerii Corpului Pompierilor Militari şi ţinând seama de minunile şi faptele sale, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi-a dat, în anul 1997, binecuvântarea ca Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş să fie desemnat patronul spiritual al pompierilor români <<pentru a aduce spor duhovnicesc şi revărsare a darurilor binefăcătoare şi ocrotitoare ale bunului Dumnezeu peste pompierii români şi lucrarea acestora în folosul binelui obştesc şi românesc>>”, transmite ISU Timiș.

Detalii pentru donare:

➡️ Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Timisoara: https://www.ctstimisoara.ro . La butonul “Doneaza” gasiti toate informatiile despre cum, unde si cand puteti dona

➡️ Pentru a dona sunati la telefonul disponibil pe site si faceti o programare (0256-482.520/ 0256-482.271). Programul Centrului de Transfuzie Sangvina este : L-V: 8:00-13:00.

➡️ Durează 7-10 zile sa se pregateasca plasma, deci cu cat mai repede, cu atat mai bine.

➡️ Când faceți programarea respectiv donarea nu puteti cere specific sa fie donata unei anumite persoane, dar evident ca daca exista plasma A II va ajunge si la Padre.

Comentarii

comentarii