Acasă Actualitate Apel disperat! Mămicile internate cu copiii la Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă tremură...

Apel disperat! Mămicile internate cu copiii la Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă tremură în saloane

DISTRIBUIȚI

Apel disperat de la mai multe mămici care sunt internate cu copiii la Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă, de pe strada Corbului nr.7 din Timișoara. Din cauza frigului, ele stau cu hainele de iarnă în saloane. De asemenea, apa caldă a fost oprită încă de joi.

Conform Liga Vest, directorul medical al Spitalului de Copii “Louis Țurcanu”, Mihai Gafencu, a declarat că nu are date despre această situație. Reprezentanții Colterm spun că se livrează agent termic la 42 de grade Clesius, la fel ca și în restul orașului. Prin urmare în saloane sunt în jur de 20 de grade Celsius, sau mai puțin.

Liga Vest face un nou apel către timișoreni pentru a ajuta acești copii cu pături sau pilote, noi și ambalate (pentru a respecta normele igienico-sanitare).

Pentru că situația mamelor și copiilor este disperată, donațiile se pot face direct către spital, pe Strada Corbului, numărul 7, începând din această seară.

De asemenea, reprezentanții Liga Vest îi așteaptă pe ce cei care doresc să ajute, duminică, 6 februarie, între orele 14 și 16 la Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă.

UPDATE:

Imediat după apelul Ligii Vest, directorul medical al Spitalului de Copii “Louis Țurcanu” s-a mobilizat într-o campanie de informare despre situația de la NPI, de pe strada Corbului.

Domnul Gafencu a declarat că temperatura e în jur de 21 de grade și că treaba cu frigul este o dezinformare.

La ceas târziu de seară a trimis niște fotografii, făcute de asistentele de gardă, cu două termometre,  în câteva locuri din spital. Termometrul de lemn arată peste tot 28 de grade Clesius iar cel din plastic arată 26 de grade Celsius. Dacă termometrele nu au fost încălzite în prealabil, înseamnă că la NPI e foarte cald și bine, aproape ca vara.

Rămâne întrebarea de ce mămicile s-au plâns presei de frig și au avut nevoie de haine de iarnă?

Comentarii

comentarii