Acasă Actualitate Apelul Poliţiei Timiş, către cetăţenii municipiului Timişoara

Apelul Poliţiei Timiş, către cetăţenii municipiului Timişoara

2068
DISTRIBUIȚI

Având în vedere căderile mari de zăpadă din ultimele zile, în municipiul Timişoara, echipajele de deszăpezire acţionează în continuare pentru degajarea carosabilului şi evitarea formării poleiului, iar prioritatea în următoarele ore este să se acţioneze pe străzile secundare, pentru a degaja o cât mai mare parte din carosabil, fapt pentru care facem apel la toţi posesorii de autovehicule să parcheze autoturismele în aşa fel încât accesul utilajelor de deszăpezire să fie posibil.

Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheată sau polei, iar dacă plecaţi la drum să aveţi autoturismele echipate corespunzător, să vă interesaţi asupra stării drumurilor înainte de pornire şi să respectaţi semnalele ori restricţiile poliţiştilor rutieri.

În continuare, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş vă recomandă:

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! 

Verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilului, antigelulului, lichidului de parbriz şi instalaţia de încălzire !

Verificaţi dacă dispozitivele de iluminare şi semnalizare, ştergătoarele de parbriz şi instalaţiile de climatizare funcţionează corespunzător! 

Circulaţi cu viteză redusă, pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă! Tineţi cont de faptul că atunci când este zăpadă, distanţele sunt mai greu de apreciat. De aceea, menţineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă.

Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor ! Folosiţi cu precădere frâna de motor. Pe porţiunile acoperite cu polei nu trebuie să viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp;

Nu efectuaţi depăşiri riscante, pentru că puteţi derapa foarte uşor!

Pietonii sunt sfătuiţi să traverseze doar prin locurile marcate sau semnalizate şi numai după ce sunt siguri că şoferii le acordă prioritate de trecere.

 

Comentarii

comentarii