Acasă Eveniment Apelul poliţiei Timiș către populaţie: Interlopul fugar care a ucis un poliţist...

Apelul poliţiei Timiș către populaţie: Interlopul fugar care a ucis un poliţist e înarmat și periculos

1794
DISTRIBUIȚI

Interlopul care a ucis un polițist din Recaș este în continuare, înarmat. Fugarul are asupra lui un pistol și reprezintă un mare pericol, au transmis polițiștii din Timiș.

O vastă operațiune a fost declanșată duminică pentru a-l prinde pe Ionel Marcel Lepa, interlopul care a împușcat un polițist.

Apelul poliţiei

Într-o conferință de presă, polițiștii din Timiș au transmis că interlopul Ionel Marcel Lepa, care era urmărit internațional, este în continuare înarmat. Are asupra lui un pistol calibru 7,65 de fabricație sârbească, cu care, de altfel, l-a împușcat pe polițistul Cristian Amariei.

Polițiștii au făcut apel populației: cei care îl văd pe fugar să anunțe forțele de ordine și să nu intervină, pentru că bărbatul este foarte periculos.

Polițistul Cristian Amariei a murit în urma unei răni la gât, provocată prin împușcare. Individul a tras în el la un filtru organizat de polițiști.

200 de polițiști și jandarmi îl caută acum pe Ionel Marcel Lepa, nu doar în Timiș, ci și în alte județe din vestul țării. Anchetatorii din Timiș spun că au deschis un dosar penal pentru omor.

„Facem precizarea că persoana în cauză, Lepa Ionel Marcel a fugit într-o zonă împădurită a localității, cu vegetație deasă, fiind în continuare căutat cu forțe consistente. Imediat după producerea evenimentului, de la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române s-au dispus măsuri corespunzătoare pentru sprijinirea polițiștilor aflați în acțiune la nivel teritorial în vederea depistării și reținerii persoanei în cauză. Au fost trimiși specialiști din cadrul Direcței de Investigații Criminale, Institutului Național de Criminalistică și Serviciului de Intervenții și Acțiuni speciale din cadrul IGPR pentru a oferi sprijinul necesar. De asemenea s-a dispus angrenarea unităților de poliție teritoriale limitrofe, cu efective suplimentare, câini de urmă și alte mijloace, precum și altor structuri ale poliției române de specialitate, cum ar fi cele de operațiuni speciale sau cele de combatere a criminalității organizate. Totodată s-a solicitat sprijin de la celelalte și de la celelalte efective ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv Inspectoratul General de Aviație, carte ne-a pus la dispoziție un elicopter pentru a survola zona, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Inspectoratul General al Jandarmeriei Române„, a declarat comisarul Șef de Poliție Florian Dragnea, adjunctul Inspectorului General al Poliției Române.

Comentarii

comentarii