Acasă Actualitate Apreciere pentru un polițist clujean

Apreciere pentru un polițist clujean

DISTRIBUIȚI

În ziua de 25 august, două persoane  au sustras marfă din magazinul Profi din Cluj, Calea Dorobanților. Un client al magazinului, agentul principal de Politie Mocan Cosmin, de la compartimentul Proximitate din cadrul Secției 4 Politie Cluj, a observat cele petrecute și, deși era în timpul său liber, a pornit în fugă în urmărirea acelor persoane, s-a accidentat ușor la picior dar a reușit să recupereze marfa.

”Îl felicităm agentul principal de Politie Mocan pentru inițiativa, atitudinea și profesionalismul de care a dat dovadă. De asemenea, felicităm secția de poliție din care face parte pentru spiritul care ghidează activitatea polițiștilor săi.

Considerăm că acesta este un bun exemplu care merită să fie prezentat publicului odată cu mulțumirile noastre”, transmit reprezentanții Profi.

”Zilele trecute, reprezentanții unei societăți comerciale ne informau despre inițiativa și profesionalismul cu care colegul nostru, agentul principal de poliție Mocan Cosmin a intervenit într-o situație în care două tinere au încercat să sustragă mai multe produse din magazin.

Se afla și el la cumpărături, chiar înainte de a-și lua fetița acasă, de la părinții lui care o îngrijiseră peste zi.

În timp ce aștepta la casa de marcat a observat cum două tinere părăsesc magazinul având coșul de cumpărături asupra lor. Într-o manieră destinsă a întrebat-o pe casieră despre posibilitatea cumpărării inclusiv a coșului, în ideea în care acelea au părăsit magazinul cu el, însă doamna de la casa de marcat a afirmat că cele două nu achitaseră produsele.

Cosmin a plecat rapid în urmărirea acestora care deja se îndepărtaseră, însă a reușit să le oprească. Imediat după ce și-a declinat calitatea, tinerele au încercat să se sutragă, însă a reținut-o pe una dintre ele până la sosirea colegilor.

Un aspect care merită precizat – un domn, de aproximativ 45 de ani s-a oprit și l-a întrebat pe Cosmin dacă poate să îl ajute. Gestul lui a fost binevenit, i-a împrumutat telefonul pentru a apela echipajul de poliție.

Au fost demarate cercetări sub aspectul infracțiunii de furt, iar bunurile sustrase – în valoare de 1.140 de lei au fost recuperate și restituite reprezentanților societății comerciale”, transmite IPJ Cluj.

Comentarii

comentarii