Acasă Economic Aproape 20 de milioane de euro pentru Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră...

Aproape 20 de milioane de euro pentru Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia

DISTRIBUIȚI

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia, revizuit în urma primirii alocărilor financiare pentru perioada 2010-2011 din partea Comisiei Europene.
Bugetul pentru perioada 2010-2011 este de 19.348.970 de euro, din care 16.446.623 de euro contribuţia Uniunii Europene prin intermediul Instrumentului de Asistenţă pentru Preaderare (IAP) şi 2.902.347 de euro cofinanţarea naţională publică a statelor partenere.
Programul este finanţat de Uniunea Europeană prin Instrumentul de Asistenţă pentru Preaderare (IPA), cofinanţat de statele partenere în program şi se adresează ariei de cooperare din zona de frontieră româno-sârbă, respectiv judeţelor Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi (din România) şi districtelor Severno-Banatski, Srednje-Banatski, Južno-Banatski, Braničevski şi Borski (din Republica Serbia). Programul finanţează proiecte privind dezvoltarea economică şi socială, protecţia mediului şi pregătire pentru situaţii de urgentă, acţiuni ale comunităţilor locale pentru dezvoltarea societăţii civile, furnizarea de servicii către comunităţile din zona de graniţă, schimburi educaţionale, culturale şi sportive, precum şi intensificarea integrării sociale şi culturale a regiunilor de graniţă. Beneficiarii eligibili în cadrul acestui program pot fi autorităţi publice, organizaţii non-guvernamentale, asociaţii şi organizaţii reprezentative, universităţi, institute de cercetare, organizaţii educaţionale / de instruire.
Primul apel pentru propuneri de proiecte al Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia s-a încheiat în data de 29 iulie 2009 şi a avut alocate fonduri IPA în valoare de 10.419.132 de uro. Au fost depuse 166 de proiecte, aflate în prezent în procedura de evaluare.
 

Comentarii

comentarii