Acasă Actualitate Aproape 800 de absolvenți, inclusiv refugiați din Ucraina, și-au căutat un loc...

Aproape 800 de absolvenți, inclusiv refugiați din Ucraina, și-au căutat un loc de muncă, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a organizat Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi 2022, la Casa Tineretului Timişoara, vineri.

Au fost aşteptaţi nu doar absolvenţii, ci şi persoanele în căutarea unui loc de muncă aflate în evidenţa agenţiei sau cele care s-au înregistrat la agenţie până la data organizării bursei deoarece puteau beneficia, în mod gratuit, de servicii de informare şi consiliere profesională, incluzând şi îndrumare şi sprijin în realizarea CV-ului şi a unei scrisori de intenţie.

Roxana Kașai, directoarea AJOFM Timiș, a explicat că cei 57 de agenți economici au oferit 1.173 de locuri de muncă.

Au participat aproape 1.000 de persoane, dintre care 742 absolvenți. 507 șomeri au fost selectați pentru a fi angajați.

În plus au participat și refugiați ucrainieni, dintre care 4 au fost selectați să fie angajați.

Marcel Miclău, secretar general al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, a declarat că Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți s-a desfășurat în 66 de orașe și au participat aproape 2.000 de angajatori, care au oferit peste 33.000 de locuri de muncă, 10% au fost pentru absolvenți cu studii superioare.

Au participat aproape 20.000 de persoane. Dintre acestea 5.000 au fost selectate cu CV-uri, multe au fost angajate pe loc.

Au fost organizate standuri speciale pentru refugiații din Ucraina, cu materiale bilingve – română și ucrainiană. Standuri speciale au fost și pentru persoanele cu dizabilități.

“Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți a fost o reușită, mai ales în ceea ce privește corelarea cererii cu oferta locurilor de muncă”, a concluzionat Marcel Miclău.

 

Comentarii

comentarii