Acasă Actualitate Aproape jumătate din unităţile de învăţământ din Timiş nu au nicio formă...

Aproape jumătate din unităţile de învăţământ din Timiş nu au nicio formă de pază

DISTRIBUIȚI

Din reţeaua de 585 de unităţi de învăţământ preuniversitar din Timiş, aproape 200 nu au nicio formă de pază, nici umană, nici prin supraveghere video. O spune Poliţia Timiş într-un raport pe semestrul I şcolar, prezentat în colegiul prefectural.

“Conform datelor statistice primite de la Inspectoratul Şcolar Timiş şi subunităţile de poliţie din judeţ, din cele 585 unităţi de învăţământ preuniversitar, 83 unităţi sunt asigurate cu o formă de pază (46 cu pază proprie, 22 cu pază cu societăţi specializate şi 15 cu pază mixtă). De asemenea, 140 unităţi sunt dotate cu sisteme de supraveghere video (45 grădiniţe, 71 şcoli primare/gimnaziale şi 24 licee/colegii).

La nivelul judeţului Timiş, numărul unităţilor de învăţământ care nu dispun de pază umană şi nici de sisteme tehnice de supraveghere video este de 184 (39 urban, 145 rural), din care 143 grădiniţe (33 urban, 110 rural) şi 41 şcoli primare/gimnaziale (6 urban, 35 rural)”, arată situaţia.

În scopul asigurării ordinii şi siguranţei publice în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar de pe raza judeţului, 254 unităţi şcolare au fost repartizate subunităţilor de poliţie, 9 unităţi Poliţiei Locale Timişoara, 13 unităţi I.J.J. Timiş, respectiv 16 unităţi G.M.J. Timişoara.

De asemenea, a scăzut cu 2 numărul infracţiunilor în şcoli şi zone adiacente, faţă de perioada de referinţă a anului precedent şcolar, majoritatea fiind înregistrate în mediul urban.

Majoritatea victimelor, dar şi a autorilor de fapte penale sesizate o reprezintă elevii. În perioada de referinţă, la comiterea celor 20 fapte au participat 14 autori, cu 5 mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului şcolar 2016 /2017. Din totalul de 14 autori, 11 au fost elevi, cu 2 mai puţin faţă de perioada similară a anului şcolar precedent, iar în cazul autorilor profesori a fost înregistrată o creştere (+2) faţă de aceeaşi perioadă (de la 1 la 3).

Referitor la victime, se poate observa că în perioada supusă analizei au fost 20 victime ale infracţiunilor, cu 2  mai puţin decât în perioada similară a anului precedent.

În cazul victimelor elevi a fost înregistrată o scădere cu 2 persoane, iar în cazul victimelor profesori a fost consemnată o creştere cu 1 persoană, de la 0 în semestrul I al anului şcolar trecut, la 1 în semestrul I şcolar 2017-2018 şi respectiv o scădere de la 1 la 0 în cazul altor categorii de victime.

Comentarii

comentarii