Acasă Cultura Aproape nimic sigur! Poetul și omul de televiziune, Robert Șerban din Timișoara,...

Aproape nimic sigur! Poetul și omul de televiziune, Robert Șerban din Timișoara, a publicat o nouă carte de poezie

DISTRIBUIȚI

Poetul și omul de televiziune, Robert Șerban din Timișoara, a publicat o nouă carte de poezie! Volumul e deja în librăriile din Republica Moldova, dar în curând va fi și în cele din România.

Robert Șerban a explicat:

”Sunt tare bucuros că mi-a apărut o carte nouă de poeme, pe care le-am scris în ultimii 6 ani. Le mulțumesc prietenilor de la editura Cartier, din Chișinău, lui Gheorghe Erizanu, Emilian Galaicu-Păun și Vitalie Coroban, care s-au îngrijit ca “Aproape…” să iasă în excelente condiții grafice, cât și lui Mircea Mihăieș, care nu doar că a citit manuscrisul cu un ochi critic, dar a și scris câteva rânduri generoase pentru coperta a IV-a.

„Sub un titlul înşelător, Aproape nimic sigur, Robert Şerban ne face părtaşi ai certitudinilor sale lirice. Poezia scrisă acum a atins un platou, o viteză de croazieră ce-i asigură robusteţea şi expresivitatea. Noutatea radicală adusă de acest volum constă în modificarea statutului confesiv al demersului poetic.

Creaţia anterioară a lui Robert Şerban trăia din fervoarea amintirii, apropiate sau îndepărtate, supusă unui „tratament fabulatoriu” menit să confere lustru livresc unor întâmplări ce ţineau de intimitatea percepută adeseori pe latura visceralităţii ei.

Acum, printr-un pas făcut în lateral, dar care, în ordinea valorii, e un pas înainte, poemul devine o reflecţie cu acute nuanţe filozofice, irigat de apele amniotice ale unei melancolii conştientă de propria precaritate.

Prin repetate, neobosite răsuciri spre sine ale eului, tăria, forţa, amploarea sensului sunt potenţate de semi-tonurile unui vaier existenţial absorbit, la rândul lui, de eleganţa versului şi de subtilitatea modulării vocii”, scrie prof. uni. dr. Mircea Mihăieș.

Comentarii

comentarii