Acasă Actualitate Aproape o mie de persoane au tranzitat punctul de trecere a frontierei...

Aproape o mie de persoane au tranzitat punctul de trecere a frontierei în Serbia, deschis la capătul pistei de biciclete la Otelec

DISTRIBUIȚI

Otelec – popasul perfect între plimbările cu bicicleta pe malurile Begăi. După ce ai pedalat entuziasmat mai mult de 30 de kilometri plecând din Timișoara pe cea mai lungă pistă de biciclete asfaltată din România, fix la capătul țării spre Serbia, te așteaptă o frumoasă recompensă: Otelec – atenționează Turism Timiș –Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș. Detalii pe: https://turismtimis.ro/otelec-popasul-perfect-intre…/

Aproape o mie de persoane au tranzitat în cele două zile punctul de trecere a frontierei deschis la capătul pistei de biciclete de la Otelec înspre vecinii sârbi!

Silvia Fechete, primarița din Otelec, a explicat: ”A fost un moment prielnic de a primii oaspeți și de a pedala pe pista de biciclete până în țara vecină de care ne despart aproximativ 6 km!

Am primit, de asemenea, și vizita delegației de la Consiliul Județean Timiș alături de vicepreședintele Proteasa Alexandru căruia îi mulțumim pentru promisiunea de a ne fi sprijin pe viitor! Trebuie, totodată, să felicit Poliția de Frontieră pentru munca depusă și pentru mobilizarea eficientă de care au dat dovadă în cele două zile!

Sperăm și ne dorim ca în scurt timp acest punct de frontieră să devină unul permanent!  Felicitări tuturor instituțiilor implicate și oamenilor care au depus eforturi consistente pentru a realiza acest lucru!”.

Înainte a urca pe pistă turiștii curioși au vizitat Școala Veche din Otelec (devenită punct muzeal) cu expoziția “Timișul Sălbatic” și au degustat din bunătățile locului, kurtos kolaci, pregătiți de familia Maria și Adalbert Virag!

”Am pedalat astăzi 106 km din Freidorf până în Serbia la Torak și înapoi. Felicit Consiliul Judeţean Timiş (Proteasa Alexandru) pentru punctul temporar de trecere a frontierei și pentru organizarea evenimentului!

Felicit și Primăria Comunei Otelec (Silvia Fechete) pentru curățenia de pe pistă dar și pentru faptul că i-a permis unui domn din Otelec să vândă kürtőskalács lângă podul rutier din sat!

Există unele diferențe calitative între partea română și cea sârbă a pistei, cea din urmă având mai puține crăpături. Am remarcat și faptul că Administrația Apelor din Voivodina (Vode Vojvodine) n-a ras toți copacii de pe maluri, așa cum au făcut cei de la Apele Române Banat în 2008-2009”, a subliniat Flavius Sebastian. Astfel, Otelec devine popasul perfect între plimbările cu bicicleta pe malurile Begăi.

Prezentul produs turistic este realizat de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) în județul Timiș, în colaborare cu Primăria comunei Otelec și face parte dintre acțiunile asumate de APDT Timiș în cadrul Acordului de parteneriat semnat cu Administrația Bazinală de Apă Banat și Consiliul Județean Timiș privind promovarea Pistei de biciclete România – Serbia.

Produsul va putea fi accesat de turiști în orice perioadă din an, cu anunțul prealabil al persoanelor implicate în activitățile menționate mai sus.

 

 

 

Comentarii

comentarii