Acasă Actualitate Aproape toți copacii transplantați de Primăria Timișoara pe bulevardul Sudului au murit

Aproape toți copacii transplantați de Primăria Timișoara pe bulevardul Sudului au murit

2027
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a transplantat, la începutul lui august, mai mulți copaci de pe o parte de pe cealaltă, pe bulevardul Sudului. Aceștia încurcau lucrările de lărgire la patru benzi a drumului, cele două benzi care urmau să fie lipite de cele două deja existente fiind planificate pe sectorul pe care se găseau și copacii. Acțiunea de transplantare a fost anunțată cu mare fast de primarul Nicolae Robu, în contextul în care, în spațiul public, se aduceau critici la felul în care actuala administrație locală tratează copacii din Timișoara.

După aproximativ o săptămână, majoritatea copacilor începeau să se usuce. La acel moment, pe 12 august, Bogdan Pant a postat pe Facebook imagini cu starea arborilor. „Marea transplantare a copacilor din parcul din zona Soarelui a eșuat ÎN FORȚĂ! Majoritatea copacilor se usucă. Nu sunt specialist, dar nu cred că își vor mai reveni. Timișoara lucrului de mântuială făcut”, scria acesta.

A mai trecut o săptămână, iar acum o mare parte dintre copacii transplantați au și murit. Pe canalul de Youtube two wheels one lens a fost postată o înregistrare cu copacii, pe 12 august. În imagini se vede cum o parte s-au și uscat complet, rămânând fără frunze deja, alții care urmează să pățească la fel și doar câțiva arbori o duc bine.

Comentarii

comentarii