Acasă Eveniment Aproximativ 2.500 de persoane au intrat în țară, azi-noapte, doar pe la...

Aproximativ 2.500 de persoane au intrat în țară, azi-noapte, doar pe la PTF Nădlac II

1341
DISTRIBUIȚI

Azi-noapte, după ora 02.00, aproximativ 2.500 de persoane, în 700 de autovehicule, au trecut doar prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Convoiul a fost format din cetățeni români și străini, blocați în ultimele zile la intrarea în Ungaria dinspre Austria.

Fiecare persoană, după controlul specific efectuat de polițiștii de frontieră, a fost preluată de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declarației pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

După efectuarea acestor formalități și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat la frontieră, mașinile au fost preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare sau autoizolare.

Pentru a face față situației, a fost nevoie de aproximativ trei ori mai mulți polițiștii de frontieră implicați în controlul de frontieră, pentru ca operațiunile să se desfășoare cu operativitate. Astfel, aproximativ 50 de polițiști de frontieră au fost repartizați pe cele zece artere de control deschise.

„Menţionăm că, încă de la apariţia şi răspândirea COVID-19 în statele din Uniunii Europene, Poliţia de Frontieră Română a luat gradual mai multe măsuri pentru întărirea dispozitivelor de supraveghere şi control a trecerii frontierei, în special la punctele de frontieră, cât şi în zonele adiacente acestora.

În prezent punctele de trecere a frontierei se fac verificări sistematice pentru toate persoanele care se prezintă la intrarea în țară, care au ca scop identificarea la controlul de frontiera a persoanelor, cetăţeni români sau străini, care sosesc în țară, având ca zonă de plecare sau tranzit ţări sau zone de risc, precum şi state unde sunt confirmate cel puțin 500 cazuri de infecție cu Covid-19”, asigură reprezentanții Poliției de Frontieră.

Atât în prezent, cât și în viitorul apropiat, persoanele identificate la controalele de frontieră sunt îndrumate către personalul Direcției de Sănătate Publică din punctele de trecere a frontierei pentru completarea chestionarelor și luarea măsurilor de autoizolare la domiciliu sau carantinare, după caz.

Comentarii

comentarii