Acas─â Eveniment Aproximativ 8.500 pachete tigari de contrabanda, confiscate de politistii de frontiera caraseni

Aproximativ 8.500 pachete tigari de contrabanda, confiscate de politistii de frontiera caraseni

561
DISTRIBUIȚI

Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Oravita au depistat 8.498 pachete de tigari de contrabanda, pe care un tanar intentiona sa le comercializeze "la negru" in judetul Hunedoara. Tigarile – in valoare de aproximativ 42.500 lei – au fost retinute in vederea confiscarii, iar barbatul a fost sanctionat contraventional, conform prevederilor legale.
Politistii de frontiera din Oravita au desfasurat o actiune specifica in zona de competenta, ocazie cu care au observat, in localitatea Gradinari, un autoturism Dacia Logan inmatriculat in Bucuresti care stationa pe partea dreapta a carosabilului. Apropiindu-se de autoturism, lucratorii au observat in interiorul acestuia o cantitate impresionanta de tigari.
Politistii de frontiera au luat masura supravegherii autovehiculului, totodata fiind demarate verificarile in vederea identificarii proprietarului acestuia.
In cadrul primelor cercetari, s-a constatat faptul ca autoturismul apartine unei firme de inchirieri autovehicule din judetul Hunedoara si este inchiriat pe numele lui M. Florin, in varsta de 31 ani, domiciliat in localitatea Petrila, judetul Hunedoara.
In data de 12.04.2010, M. Florin s-a prezentat pentru a-si lua autoturismul, moment in care a fost retinut de catre politistii de frontiera si condus la sediul Sectorului P.F. pentru continuarea cercetarilor.
La controlul efectuat asupra autovehiculului au fost descoperite 7.998 pachete de tigari marca Ashima, in valoare aproximativa de 40.000 lei si 500 pachete de tigari marca Assos Slims, in valoare aproximativa de 2.500 lei, pentru care persoana in cauza nu avea acte de provenienta.
Barbatul declara ca tigarile nu ii apartin, el fiind platit de o persoana ale carei date de identitate nu le cunoaste, cu suma de 200 euro pentru a le transporta pana in Hunedoara.
Intreaga cantitate de tigari, in valoare de aproximativ 42.500 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, persoana in cauza fiind sanctionata contraventional cu suma de 1.500 lei.
 

Comentarii

comentarii