Acasă Actualitate Şapte elevi timişeni riscă să facă puşcărie pentru că au falsificat motivări

Şapte elevi timişeni riscă să facă puşcărie pentru că au falsificat motivări

481
DISTRIBUIȚI

De mai bine de trei luni, la Liceul Mihai Eminescu din oraşul Jimbolia a izbucnit un scandal de proporţii, după ce mai mulţi elevi ai acestui grup şcolar au fost prinşi de poliţişti cu scutiri medicale fasificate. În ultima lună, poliţiştii au identificat şapte minori care au încercat să îşi motiveze absenţele de la şcoală cu scutiri medicale false. Culmea este că unii dintre aceşti elevi chiar au reuşit să motiveze zeci de absenţe cu aceste motivări false. Absenţele motivate ilegal vor fi anulate

Petruţ Adrian, directorul Liceului Mihai Eminescu, spune că, în momentul de faţă, ancheta poliţiştilor nu a fost finalizată. „Chiar zilele trecute au venit câţiva poliţişti pentru a face noi cercetări în cazul scutirilor medicale false. În acest moment au fost identificaţi mai mulţi elevi ai liceului nostru care şi-au motivat absenţele cu scutiri medicale false. Toate absenţele care au fost motivate ilegal vor fi anulate”, spune Adrian Petruţ.

Trei elevi din Cărpiniş, prinşi cu motivări false

În data de 3 mai, poliţiştii din Jimbolia au reuşit să identifice doi elevi ai Grupului Şcolar din localitate care în perioada 2010-2011 şi-au motivat absenţele cu scutiri medicale. Cei doi tineri identificaţi s-au ales cu dosare penale pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals şi ar putea sta după gratii până la doi ani. La doar o zi distanţă anchetatorii au mai identificat încă trei elevi ai Liceului Mihai Eminescu care au fost dovediţi că, în perioada decembrie 2010 – ianuarie 2011 au folosit câte un formular de scutire medicală falsificat pe care l-au prezentat dirigintelui pentru motivarea absenţelor. Oamenii legii le-au întocmit şi acestor tineri dosare penale pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Din cercetările de până acum ale poliţiştilor reiese faptul că cel care îi aproviziona pe minori cu scutiri medicale false este un alt minor, care a fost identificat de poliţişti încă de la finalul anului 2010. Oamenii legii vor continua ancheta la acest liceu pentru a vedea dacă mai găsesc noi cazuri de elevi care şi-au motivat absenţele cu motivări false.

 

Comentarii

comentarii