Acasă Administraţie Aquademica a montat primul panou de prezentare pentru Lunca Urbană Bega

Aquademica a montat primul panou de prezentare pentru Lunca Urbană Bega

DISTRIBUIȚI

Aquademica a montat cu mare bucurie primul panou de prezentare pentru Lunca Urbană Bega. Acesta este și un aparat de acces în zona studiată, o sculptură funcțională, concepută cu intenția nedisimulată de a crea un instrument vizual integrat în peisaj și totuși cu un impact puternic asupra celor care îl privește.

Loredana Leordean a explicat că, în primul rând, forma curbată atrage atenția privitorului că acesta nu este doar un instrument sec de informare, ci o redare exactă a traseului pe care îl urmează Lunca Bega împreună cu râul.

Împletitura de răchită pe care se așează placa informativă propriu-zisă constituie elementul de legătură între natură și oraș. De altfel, materialele din care este realizat au fost atent alese, ascunzând fiecare o simbolistică aparte.

Stârcul stilizat, cu aripile deschise, reprezintă biodiversitatea locului, cuprinzând sub aripile sale întreaga întindere de apă și vegetație. O pasăre elegantă, mândră, care își revendică locul de drept, amintind vizitatorilor că ele, păsările și animalele, sunt și vor rămâne stăpâne peste întinderea de stuf și ape.

Intenția echipei Lunca Urbană Bega este de a monta în viitorul apropiat alte 4 panouri de informare asupra biodiversității Bega, utilizând un limbaj stilistic similar.

”Le mulțumim colaboratorilor care au gândit, proiectat și construit acest element esențial al proiectului nostru: Bogdan Isopescu(proiect general panou), Visovan Dan (elemente sculpturale și realizare), Lavinia Veres (design sigla LUB, text și imagine), Libityan Toma Gabriel (elemente sculpturale și realizare).

Cu speranța că v-am făcut curioși, vă invităm să admirați panoul la fața locului (vizavi de STN) și să pătrundeți în lumea misterioasă a Luncii Urbane Bega. Mulțumim Apele Române Banat pentru sprijin și asistență!”, este mesajul Loredanei Leordean.

Lunca Urbană Bega  este proiect al Aquademica în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara și Primăria Municipiului Timișoara.

Proiectul „Lunca Urbană Bega” este finanţat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Timiş.

Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara.MIRON

 

Comentarii

comentarii