Acasă Actualitate Aquapark lângă Timişoara, la Dudeştii Noi

Aquapark lângă Timişoara, la Dudeştii Noi

1102
DISTRIBUIȚI

Universul Apei Dudestii Noi“Universul Apei” se va întinde pe 11 hectare şi va avea bazin olimpic acoperit, jacuzzi, bazine interioare şi exterioare, centru spa, 350 de locuri de parcare şi multe altele

Românii aleargă în weekend la unguri, pentru a face o baie bună şi pentru a se distra în aquaparkurile lor, dotate cu saună, jacuzzi, bazine interioare şi exterioare, cu tot dichisul. Distanţa nu e mare, dar timişorenii şi alţii din zonă nu s-ar supăra deloc dacă ar avea un astfel de loc de relaxare mai aproape de ei. Ba, din contră, ar fi tare fericiţi. Fericire a fost şi la gândul că un nou aquapark ia fiinţă la Szeged, localitate mai apropiată decât Oroshaza sau Gyula. Bomba vine abia acum – se fac pregătirile pentru înfiinţarea unui aquapark chiar lângă Timişoara! La Dudeştii Noi. Acolo unde primarul Alin Nica vrea să realizeze un aquapark cu tot ceea ce trebuie, un proiect mare, în valoare de 15 milioane de euro, pe Programul Operaţional Regional, un aquapark care să fie cel mai mare din ţară. Un ştrand care se va întinde pe 11 hectare şi care va avea multe facilităţi pentru cei care vor să-şi petreacă o zi sau câteva ore în interiorul acestui complex. Sau, de ce nu, un concediu întreg… O să conţină bazine exterioare cu tobogane, vreo cinci astfel de bazine, bazine interioare, centru spa, saună, masaj, jacuzzi, băi romane, o sală de sport, mai multe terenuri de tenis şi de minifotbal exterioare, un bazin olimpic acoperit, o sală multifuncţională, zonă administrativă, restaurante, vreo 350 de locuri de parcare şi multe altele.

Lac artificial şi pistă de biciclete

“O să avem în exterior un lac artificial, în jurul căruia vom avea o pistă de biciclete şi o plajă pe malul lacului. Lacul va avea şi o insulă în mijloc. Proiectul e la faza de studiu de fezabilitate. Dacă se va obţine finanţarea, se va trece la faza de proiect tehnic. Investiţia are posibilitate de extindere, se va putea folosi şi apa termală. În primă fază, nu va fi cu apă termală”, spune primarul din Dudeştii Noi, Alin Nica. Realizarea celui mai mare aquapark din vestul ţării se va face, cel mai probabil, printr-un parteneriat cu consiliul judeţean, de la care s-a obţinut acordul de principiu. S-a discutat şi cu unii consilieri judeţeni şi urmează să se prezinte proiectul consilierilor locali din Dudeştii Noi şi consilierilor judeţeni din Timiş. Practic, este vorba despre un parteneriat public-public, cu fonduri de finanţare europene. Partea de cofinanţare este de 30 la sută şi poate fi împărţită în două, între Consiliul Local Dudeştii Noi şi Consiliul Judeţean Timiş.

11 hectare pentru “Universul Apei”

“În 2-3 ani, am putea merge la aquapark. Un  an de zile durează partea de aprobare de proiect. După ce obţinem avizele, mergem şi în consiliul local, pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici. Până se obţin avizele mai sunt şi mici modificări. Când mergem în consiliul local, judeţean, trebuie să mergem cu forma finală”, spune Alin Nica. Terenul pe care urmează să se construiască acest aquapark este al primăriei. “Universul Apei”, pentru că aşa se va numi acest complex, se întinde pe 11 hectare şi va fi amplasat între Dudeştii Noi şi Sânandrei.

Peste o sută de locuri de muncă

“Investiţia va genera peste o sută de locuri de muncă, în special pentru tineri, în sezonul de vară. În jurul investiţiei se vor dezvolta, cu siguranţă, pensiuni, magazine, hoteluri. Bazinul olimpic va fi acoperit, va fi activitate şi iarna, şi vara”, spune Alin Nica. Primarul, care la vremea când a fost ales a fost considerat cel mai tânăr din ţară (poate mai este şi acum), mai are multe proiecte pe care le vrea realizate. De la un proiect de apă şi canalizare până la cel de panouri fotovoltaice, care să asigure energia pentru consumul public din comuna de 2,819 locuitori, de la 13 kilometri de Timişoara. O comună fără sate aparţinătoare, o unitate administrativ-teritorială relativ nouă, care poate deveni în scurt timp destinaţia preferată a multor timişoreni, arădeni, cărăşeni şi oameni de prin toate colţurile ţării, care vor veni la aquapark. Şi, cine ştie, poate de data asta vin ungurii la noi, la aquapark…
 

Comentarii

comentarii