Acasă Actualitate Aquapark-ul din Buziaş va costa 10 milioane de euro și va fi...

Aquapark-ul din Buziaş va costa 10 milioane de euro și va fi mai mare decât cel de la Mako

2689
DISTRIBUIȚI

Aquapark-ul din Buziaş, sigurul proiect major în turism al judeţului Timiş, este cuprins în masterplanul naţional pentru turism şi este eligibil pentru finanţare.

Costurile construirii aquaparcului sunt estimate la aproximativ 10 milioane de euro din care 90 la sută sunt din finanţare guvernamentală.

Primăria oraşului Buziaş a achiziţionat un teren de aproape 4 hectare în partea de nord a oraşului, uşor accesibil dinspre autostradă spune  primarul oraşului, Sorin Munteanu.

“Suprafața construită la sol a aquapark-ului de 4.750 de metri pătrați unde are mai multe bazine de exterior, dar și bazine de interior pentru perioada de iarnă. Bazin exterior de tip plajă cu valuri intermitente de 600 de metri pătrați, bazine exterioare cu tobogane, bazine exterioare pentru copii, bazine interioare cu apă normală și cu apă minerală. E undeva mai mare decât cel de la Arsenal Park sau de la Mako”, a declarat, pentru Radio Timișoara, primarul Sorin Munteanu.

Proiectul este, în prezent, în faza de studiu de prefezabilitate. Dacă va primi finanţarea guvenamentală, lucrările la aquaparcul de la Buziaş ar putea începe peste doi ani şi jumătate şi ar putea pentru a fi încheiate în patru ani.

Comentarii

comentarii