Acasă Actualitate Aquateens! Aquatim a introdus în școlile din Timiș, cursuri despre cultura apei

Aquateens! Aquatim a introdus în școlile din Timiș, cursuri despre cultura apei

DISTRIBUIȚI

Compania Aquatim este preocupată de educația ecologică a copiilor și tinerilor din comunitate  fiind prezentă în unitățile de învățământ din Timișoara și localitățile în care deține sucursale, incluzând cele două cursuri „Aquakids” și „Aquateens”.
 
„Aquateens” este un mini curs interactiv de educație ecologică pe tema „apa”, adresat elevilor din ciclul gimnazial și liceal. 
Obiectivul cursului este conștientizarea elevilor asupra importanței apei ca resursă esențială pentru viață și de a le forma acestora un comportament responsabil față de folosirea și economisirea acesteia.
 
Totodată li se explică elevilor obiectul de activitate al companiei Aquatim, faptul că în cadrul acesteia lucrează o echipă mare de profesioniști, care, prin activitatea lor, asigură alimentarea cu apă și canalizarea pentru locuitorii Timișoarei și a celor din județul Timiș.
 
Se discută cu elevii despre cum pot contribui ei înșiși, la scară mică, la folosirea cu chibzuință a apei, la reducerea poluării apei și la evitarea neplăcerilor cauzate de înfundarea sistemului de canalizare.
 
Elevilor li se prezintă necesitatea pe piața muncii a cadrelor specializate în domeniul apei și li se recomandă să ia în considerare posibilitatea de a se orienta profesional spre acest domeniu de activitate.
 
Cursul „Aquateens” a debutat cu succes în luna mai a acestui an, la Liceul cu Program Sportiv „Banatul” din Timișoara și urmează a fi desfășurat în școlile și liceele din Timișoara și județul Timiș, în localitățile în care există sucursale Aquatim.

Comentarii

comentarii