Acasă Actualitate Aquatim înlocuiește rețelele de apă și canalizare de pe 92 de străzi...

Aquatim înlocuiește rețelele de apă și canalizare de pe 92 de străzi din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Lucrările Aquatim finanțate din fonduri europene continuă în Timișoara. Se înlocuiesc rețelele de apă și canalizare de pe 92 de străzi din oraș.  
 
În zona de sud a orașului, rețeaua de apă la care sunt conectați locuitorii de pe străzile Batania, Căprioarei, Torac, Frederin Chopin, Industriei și Calea Moșniței s-a înlocuit și s-au montat branșamentele aferente.  
 
De asemenea, se înlocuiesc tronsoane importante de pe rețeaua de canalizare din zonă și se montează conducte de racord noi. 
 
Pentru ca locuitorii să beneficieze de apă bună și presiune adecvată, este necesar să se înlocuiască nu numai conductele de diametre mici și medii, ci și cele de diametre foarte mari, magistralele. 
 
În ultimele zile s-a lucrat intens la înlocuirea magistralelor de pe Calea Aradului, din zona Gării de Nord și din zona Buziașului.
 
Magistrala dn1000, care pleacă direct din Uzina de Tratare a Apei Bega, este înlocuită cu una nouă, care se conectează mai departe la cea de pe Calea Stan Vidrighin (dn1400). 
 
“Ne corelăm cu Primăria Municipiului Timișoara, pentru a realiza aceste lucrări majore acum, când zona respectivă este oricum în lucru”, explică reprezentanții Aquatim.
 
Rețelele de apă și canalizare de pe Calea Stan Vidrighin și din sensul giratoriu de la AEM – 1 Decembrie au fost deja schimbate. 
 
Lucrările fac parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș în perioada 2014-2020”, cu o valoare totală de 239,5 milioane de euro, din care 180,4 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană.

Comentarii

comentarii