Acasă Administraţie Aquatim investește 972.000 lei pentru a racorda la rețeaua de apă 124...

Aquatim investește 972.000 lei pentru a racorda la rețeaua de apă 124 de familii din Deta, Opatița, Făget, Boldur și Jabăr

DISTRIBUIȚI

Programul „Prima Conectare la sistemul public de alimentare cu apă şi canalizare”, finanțat din PNRR vizează sprijinirea familiilor și persoanelor singure cu venituri reduse pentru plata cheltuielilor de branșare/racordare la sistemul public de alimentare cu apă și/sau de canalizare.

Solicitanții eligibili sunt operatorii de servicii de utilități publice și operatorii regionali de servicii de utilități publice din sectorul de apă/apă uzată.

După consultarea cu primăriile localităților în care operează, Aquatim a depus la sfârșitul anului 2022 cererea de finanțare pentru un număr de 46 de branșamente la apă și 115 racorduri de canalizare, pentru un număr de 124 de gospodării. Valoarea finanțării este de circa 972. 000 lei, acoperită în întregime de PNRR.

Concret, 124 de familii din localitățile Deta, Opatița, Făget, Boldur și Jabăr, aflate într-o situație financiară care nu le permite conectarea la rețelele de apă și canalizare, vor beneficia în final de aceste servicii, după implementarea programului.

 

Comentarii

comentarii