Acasă Actualitate “Ar trebui să începem procedura de suspendare a preşedintelui, pentru încălcarea Constituţiei”

“Ar trebui să începem procedura de suspendare a preşedintelui, pentru încălcarea Constituţiei”

318
DISTRIBUIȚI

Horia Cristian:
Preşedintele României l-a desemnat ca prim-ministru pe Lucian Croitoru. Asta în ciuda propunerii partidelor parlamentare, care au avansat numele lui Klaus Johannis.  „Preşedintele României a încălcat Constituţia. Nu a avut confirmarea partidelor parlamentare pentru premier. Ar trebui să începem procedura de suspendare a preşedintelui pentru încălcarea Constituţiei. Avem un preşedinte în funcţie care încalcă constituţia. Nu poţi să stai fără să faci nimic, pentru că se creează un precedent periculos. Asta este opinia mea”, spune deputatul PNL de Timiş Horia Cristian.

“Orice este posibil”
Horia Cristian este nemulţumit de modul în care Traian Băsescu a numit primul ministru. „Scopul lui Băsescu este să dizolve parlamentul şi să dea o lovitură de stat. Să nu vă miraţi dacă o să ne trezim cu o dictatură militară. Orice este posibil. A scos un premier din pălărie, a încălcat constituţia. Avem o singură posibilitate, aceea de a declanşa procedura de suspendare a preşedintelui pentru încălcarea Constituţiei. Am prezentat o hârtie cu opţiunea noastră, dânsul a ignorat-o şi a scos un premier din căciuliţă. Nu poţi să vii cu un premier, dacă nu e propunere a parlamentului. Preşedintele nu are nici o atribuţiune legată de guvern. Nu are nici o treabă cu guvernarea. E principiul separaţiei puterilor în stat. El vrea să-şi aroge puterea absolută, el numeşte guvernul şi miniştrii. Nu se poate acest lucru”, spune Horia Cristian.

“Acţiunea Autobuzul va deveni Acţiunea Trenul”
„Miza sunt cele 3.500 de secţii de vot din gările pe unde nu trece trenul. Acţiunea Autobuzul va deveni Acţiunea Trenul. Acţiunea personalul. Sarcina noastră ca parlamentari este să îl suspendăm. Scopul numărul unu al lui Traian Băsescu e să fie ales preşedinte, după care modifică legea electorală, prin care va fi un singur tur de scrutin uninominal şi îşi asigură 65 la sută din parlament portocaliu. Va face republică parlamentară, când preşedintele este ales de parlament şi el va fi prim-ministru al României şi va avea un guvern 65 la sută portocaliu. Peste trei ani va fi prim-ministru al României, cu un parlament de 65 la sută. El asta vrea să fie… prim-ministru. Este sigur ceea ce vrea. Domnul Traian Băsescu nu va ieşi din politică. Va fi preşedintele PD-L. Îşi dă seama că ultima lui şansă este de a controla alegerile”, mai spune Horia Cristian.

“Felul în care se comportă Traian Băsescu, azi, este cu adevărat iresponsabil”

Şi europarlamentarul Cristian Buşoi este pentru numirea lui Klaus Johannis. “România, din păcate, a ratat un moment important în aceste zile, de a-şi normaliza viaţa publică, de a da şansa unui guvern cu adevărat profesionist, tehnocrat, de a face ordine în viaţa publică. PNL este primul partid politic care a venit cu această nominalizare.  Felul în care se comportă Traian Băsescu, azi, este cu adevărat iresponsabil. Este un om disperat, care încearcă cu orice preţ să-şi asigure scaunul şi să mai câştige un mandat”, spune Cristian Buşoi.

Comentarii

comentarii