Acasă Economic ARA, condusă de Ilie Vlaicu, a prezentat propunerile sectorului apei într-o întâlnire...

ARA, condusă de Ilie Vlaicu, a prezentat propunerile sectorului apei într-o întâlnire cu prim-ministrul României

DISTRIBUIȚI

Asociația Română a Apei a marcat o victorie importantă. Președintele ARA, Ilie Vlaicu, directorul Aquatim, a prezentat propunerile sectorului apei într-o întâlnire cu prim-ministrul României, Nicolae Ciucă!

Premierul a anunțat, ieri, că tratează finanţarea şi dezvoltarea sectorului apei ca pe o prioritate, în cadrul primei întâlniri a Grupului de lucru interministerial pentru asigurarea abordării integrate a finanţărilor pentru sectorul apă-canal şi monitorizarea îndeplinirii condiţiilor specifice solicitate de organismele europene.

Ilie Vlaicu: “Făcând apel la o strategie națională, acest sector trebuie să se organizeze ca un imperativ național, într-un proces în care este implicat: statul, ca element ce asigură strategia și caracterul unitar; autoritățile locale și companiile de apă, constructori și consultanți.

Reconstrucția segmentului de alimentare cu apă se poate face având o viziune integrată și acceptată de toți actorii importanți din această piață. Trebuie găsite soluții concrete economice și operaționale. România nu trebuie să rateze această oportunitate!”.

 

Comentarii

comentarii