Acasă Economic Arad Business Park, cumpărat de WDP, controlat de una dintre cele mai...

Arad Business Park, cumpărat de WDP, controlat de una dintre cele mai bogate familii din Belgia

DISTRIBUIȚI

Dezvoltatorul imobiliar Warehouses De Pauw (WDP), controlat de una dintre cele mai bogate familii din Belgia, a achiziționat Parcul industrial Arad Business Park, cu o suprafață totală de aproximativ 42.000 metri pătrați. Situată în partea de centru-nord a orașului Arad, Arad Business Park are în prezent o rată de ocupare de aproximativ 90%, iar în urma tranzacției va fi operat de WDP România.

Cu 5,6 milioane de metri pătrați de spații de depozitare moderne la sfârșitul anului 2021, România este a treia cea mai mare piață industrială și logistică din CEE-15. În prima jumătate a anului, WDP a investit 37 milioane de euro în noi achiziții – terenuri noi sau spații deja existente. WDP a achiziționat la Popești Leordeni un teren de 65.000 mp și la Arad un parc industrial  de 42.000 mp.

Familia de investitori, cu exponentul său Tony De Pauw, care conduce afacerile WDP, este creditată de publicația belgiană De Rijkste Belgen cu o avere de 554,4 milioane de euro, ceea ce o plasează pe locul 45 în topul celor mai bogați belgieni. Investitorii belgienii au investit până acum peste 1 miliard de euro în proprietăți românești, majoritatea înainte de criză, dar au proiecte de viitor care implică alte sute de milioane de euro, scrie profit.ro.

Comentarii

comentarii