Acasă Actualitate Arădenii pot fi atestați internațional în limba engleză prin British Language Centre...

Arădenii pot fi atestați internațional în limba engleză prin British Language Centre – UV Vasile Goldiș

245
DISTRIBUIȚI

Veste bună pentru arădenii care doresc să fie atestaţi internaţional în limba engleză. British Language Centre – UVVG a devenit locație autorizată pentru organizarea examenelor IELTS (International English Language Testing System) în Arad. Prima sesiune computer-delivered este organizată pe 21 martie, cu înscriere până pe 16 martie.

Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, a explicat că cestea au loc în cadrul parteneriatului încheiat cu EECentre, instituție care furnizează examene IELTS în calitate de reprezentant al IDP Education în România și Republica Moldova.

IELTS este un produs deținut de Cambridge Assessment English, IDP Education, British Council, IELTS Australia. Acceptat ca dovadă a competenței în limba engleză pentru studiu, muncă și emigrare, testul IELTS este recunoscut la nivel mondial de peste 10.000 de organizații (inclusiv universități și instituții de top, furnizori de educație și formare, organisme profesionale și angajatori) din peste 140 de țări.

Testul IELTS (pentru cele patru abilități lingvistice: ascultare, scriere, citire și vorbire) este organizat la British Language Centre – UVVG doar pe calculator, în două versiuni de testare: IELTS Academic – destinat celor care intenționează să utilizeze certificatul pentru învățământul superior sau înregistrare profesională; ELTS General Training – destinat celor care intenționează să utilizeze certificatul pentru emigrare, angajare sau formare profesională.

Ascultarea și vorbirea sunt identice pentru ambele versiuni de testare IELTS, iar citirea și scrierea sunt diferite. Partea de vorbire se face individual cu examinatorul (candidat-examinator) în aceeași zi cu probele scrise, ceea ce reduce atât timpul de așteptare a rezultatului, cât și emoția susținerii unui test pe parcursul a două zile.

Înscrierea se realizează online la adresa: https://www.eecentre.ro/teste-ielts-engleza/calendar

Proximul examen IELTS este programat pe 21 martie la sediul Universităţii de „Vest Vasile Goldiş” din Arad – Campus UVVG, Str. Liviu Rebreanu 86.

Informații suplimentare se pot obține la tel 0787 880 025 sau e-mail blc@uvvg.ro

UVGG Arad mai amintește că rezultatele se exprimă printr-un punctaj de la 1 (inferior) la 9 (superior) și reflectă nivelul cunoașterii limbii engleze pentru cele patru abilități lingvistice testate, eliberarea certificatelor fiind făcută în 5-7 zile. Valabilitatea de doi ani a certificatului IELTS confirmă relevanța nivelului real de cunoștințe în limba engleză, aliniate standardelor internaționale.

„British Language Centre – UVVG este centru autorizat Cambridge Assessment English al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad inca din anul 2014, cu numarul de autorizare RO067 – și susține examene Cambridge Assessment English pentru a veni în sprijinul celor care doresc să fie atestați în cunoștințe de limba engleză. Ca o recunoaştere a profesionalismului nostru am devenit și locaţie IELTS, situaţie care ne onorează şi obligă deopotrivă să continuăm pe aceeaşi direcţie” – spune cons. Erika Vanda Blidar, Manager British Language Centre – UVVG.

„Ca universitate comunitară, deschisă şi receptivă la toate schimbările impuse de situaţia pandemică pe care o traversăm, suntem onoraţi de acest parteneriat pentru examenul  IELTS (International English Language Testing System), care vine în sprijinul elevilor, studenţilor şi tuturor arădenilor care vor să obţină un atestat al cunoştinţelor în limba engleză, recunoscut pe plan internaţional” – spune prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

 

Comentarii

comentarii