Acasă Cultura Art Encounters Timișoara, în februarie: lansare de carte, curs de fotografie, expoziție...

Art Encounters Timișoara, în februarie: lansare de carte, curs de fotografie, expoziție vizuală și brunch cu artiștii

747
DISTRIBUIȚI

Fundația Art Encounters Timișoara organizează în luna februarie o serie de noi evenimente care se adresează tuturor celor interesați de artele vizuale și de cercetarea artistică, dar și de dialogul direct cu artiștii invitați.

Februarie va fi o lună plină – de la lansare de carte, curs de fotografie, expoziție vizuală și brunch cu artiștii.

Vineri, 21 februarie, de la ora 18:00, va avea loc lansarea cărții PRUT de Matei Bejenaru, în prezența artistului și a editorului cărții, Alina Șerban.

Început în anul 2011, la câțiva ani după admiterea României în Uniunea Europeană, proiectul PRUT reprezintă o arhivă de imagini foto-documentare care în prezent cuprinde aproximativ 1500 de negative.

Matei Bejenaru este artist, fondator al Bienalei Periferic și profesor la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași. Cartea este editată sub egida P+4 Publications, un program editorial fondat la București de istoricul de artă Alina Șerban cu sprijinul Asociației Pepluspatru.

O veste bună pentru cei pasionați de fotografie, seria de cursuri inițiată anul trecut continuă cu un curs de fotografie structurat pe trei module, care va fi susținut de artistul Matei Bejenaru pe parcursul acestui an.

Primul modul din cadrul cursului va avea loc sâmbătă, 22 februarie, de la ora 16:00, în spațiul de la mansarda Fundației Art Encounters. Participarea este gratuită.

La sfârșitul lunii, pe 27 februarie, de la ora 18:00, va avea loc vernisajul expoziției Bruiaj, cea mai nouă expoziție organizată de Fundația Art Encounters, care reprezintă un nou episod al unui proiect colectiv inițiat în 2014 de artiștii Michele Bressan, Lea Rasovszky și Larisa Sitar împreună cu Diana Marincu.

Expoziția se va concentra pe producții noi ale celor trei artiști, dar va integra și lucrări existente. În ziua de după vernisaj, pe 28 februarie, de la ora 11:00, publicul este invitat să ia parte la o discuție deschisă sub forma unui Brunch cu artiștii, care vor prezenta lucrările din expoziție în cadrul unui tur ghidat.

Toate evenimentele vor avea loc la sediul permanent al Fundației Art Encounters, pe Bd. Take Ionescu nr. 46C (Casa ISHO), Timișoara.

Intrarea este liberă.

Comentarii

comentarii