Acasă Actualitate Art-terapie pentru copiii nevăzători de la Şcoala „Iris” Timişoara

Art-terapie pentru copiii nevăzători de la Şcoala „Iris” Timişoara

443
DISTRIBUIȚI

Organizaţia “Terapia prin Artă – Doina Pocioianu”, în parteneriat cu Organizaţia “Lux Animae”, derulează proiectul “Modelarea emoţiilor prin artă”, în perioada noiembrie 2009 – iunie 2010,  care beneficiază de o finanţare de 15.000 de euro din partea Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos. Scopul proiectului este de a evidenţia utilitatea art-terapiei în dezvoltarea socială şi emoţională a copiilor cu deficienţă de vedere. Este vorba despre un proiect pilot, ce va fi dezvoltat la nivel regional. Beneficiari sunt 40 de copii cu deficienţe de vedere din cadrul Şcolii Speciale pentru nevăzători „Iris” Timişoara, clasele IV-VI, profesorii lor, educatori, psihologi. Obiectivul general este intensificarea dezvoltării sociale şi emoţionale a copiilor cu deficienţe de vedere.
Conferinţa naţională de art-terapie”, organizată în perioada 20-22 mai, la Timişoara, reuneşte profesori, psihologi, educatori specializaţi care lucrează cu copiii cu deficienţe de vedere, din Timişoara şi din ţară. Au confirmat participarea 50 de invitaţi. “Scopul conferinţei este de a împărtăşi din experienţa noastră cu privire la beneficiile folosirii metodelor de artterapie la clasă.
Conferinţa are drept scop promovarea art-terapiei ca metodă alternativă de lucru cu copiii nevăzători, dar şi ocazionarea unui schimb direct de experienţă între cadrele didactice, psihologi, consilieri şcolari şi alţi specialişti care lucrează cu copiii cu deficienţe de vedere”, susţin organizatorii.

Comentarii

comentarii