Acasă Cultura Arta restaurării – vernisaj cu operele lui da Vinci, Tiziano sau Rossler...

Arta restaurării – vernisaj cu operele lui da Vinci, Tiziano sau Rossler – la Bastionul Theresia din Timișoara

510
DISTRIBUIȚI

Cele mai cunoscute și însemnate lucrări de restaurare ale operelor maeștrilor europeni: icoane, picturi, altare, iconostase, picturi murale  de Leonardo da Vinci, Lucas Cranach sen., Tiziano Vecellio, Johann P. Krafft, Paul Troger, Johann J. Rossler, Josef I. Mildorfer, Mihály Munkácsy vor ajunge la Centrul Multifuncțional din Bastionul Theresia din Timișoara.

Dr. Hanil. Miklós Szentkirályi, președinte al Fundației PAN și al Camerei Restauratorilor din Ungaria, și Attila Czibalmos, director al Centrului de Cultură și Artă Lăzarea, sunt printre invitații de onoare  vernisajului expoziției internaționale „Arta restaurării”, din 12 mai, de la ora 18.30, de la Timișoara.

Curatorul expoziției va fi lect. univ. dr. Habil. Hedy M-Kiss, artist vizual, expert restaurator.

Expoziția este propusă atât experților în domeniu, cât și pasionaților de munca lor, de către Asociația pentru Patrimoniu, Artă și Natură din Timișoara, în parteneriat cu Fundația Pro Arte et Natura din Budapesta și Camera Restauratorilor din Ungaria, cu sprijinul Facultății de Arte și Design, Universitatea de Vest Timișoara, Centrului de Creație al Artelor Vizuale Contemporane, Centrului Regional de Cercetare și Expertiză în Conservare și Restaurare și Agenției de Dezvoltare Economico-Socială Timiș.

Expoziția este una itinerantă și poate fi vizitată între 12 și 19 mai.

 

Comentarii

comentarii