Acasă Cultura Artista timişoreană Alina Ondine Slimovschi – succes la Bucureşti

Artista timişoreană Alina Ondine Slimovschi – succes la Bucureşti

473
DISTRIBUIȚI

Bătăi de inimă în alb şi negru
Artista timişoreană Alina Ondine Slimovschi e pe val. Din Timişoara, în capitala României, Alina a venit cu “Bătăi de inimă” (Heartbeat), care au fost fost ascultate de iubitorii de artă bucureşteni. Tonurile de alb şi negru şi tematica lucrărilor Alinei le-au plăcut celor care le-au privit. Anul a debutat în forţă pentru artista timişoreană, cu o expozitie de succes, în capitală, găzduită de Galeria D’Ancona Budis. Expoziţia, intitulată Bătaie de inimă (Heartbeat), continuă linia preocupărilor artistei pentru universul fragil şi fluctuant al unei copilării în alb şi negru, reliefând o gamă complexă de interpretări prin titluri precum: Chemarea, Încredere, Piedica, Albedo.

A fost remarcată la Strasbourg
„Zidurile si ferestrele, lumina şi umbra cresc în jurul copiilor cu dinamica unei eruperi pe verticală, izolând rece micile personaje abandonate ele însele încrederii totale în marele absent…personajul adult”, susţine artista. Alina Slimovschi e de ceva în timp în “branşă” şi a fost distinsă cu numeroase premii. Lucrările Alinei Slimovschi au rezonat cu aşteptările şi orizonturile sufleteşti ale publicului bucureştean, încă din seara vernisajului fiind achiziţionate 80 la sută dintre picturile expuse. Acestea pot fi vizionate online pe site-ul galeriei, la adresa www.danconabudis.com. Curatorul expoziţiei şi managerul galeriei D’Ancona Budis, Claudio Scorretti, s-a arătat entuziasmat de succesul repurtat de tânăra artistă, urmând ca luna iunie să puncteze un nou stadiu al demersului plastic al artistei, printr-o nouă expoziţie inaugurată în Bucureşti, sub auspiciile aceleiaşi galerii, urmată, la finele anului, de o primă expoziţie personală desfăşurată peste hotare. Participarea lucrărilor artistei în cadrul Târgului de Artă de la Strasbourg a atras în mod deosebit atenţia criticii internaţionale de specialitate, aflându-se totodată printre preferinţele de top ale publicului.

Noul val al artei…
Tânăra artistă e recunoscută pentru creaţiile sale. Premiul I pentru pictură, obţinut la Pecs – Ungaria, participări la expoziţii internaţionale, premiul Pro Iuventute, în anul 2008, sunt doar câteva dintre realizările artistei, alături de numeroase participări naţionale şi internaţionale la proiecte artistice colective. Galeria de artă D’Ancona Budis, deşi nou apărută, se impune cu pregnanţă atât în peisajul artistic românesc, cât şi în cel occidental. Artiştii reprezentaţi de Galeria de Artă Contemporană D’Ancona Budis din Bucureşti constituie noul val al artei tinere din zona de vest a ţării, remarcaţi deja la Târgul de Artă de la Strasbourg.

 

Comentarii

comentarii