Acasă Actualitate Artişti români pentru artişti ucraineni, la Teatrul Naţional din Timişoara

Artişti români pentru artişti ucraineni, la Teatrul Naţional din Timişoara

DISTRIBUIȚI

Teatrul Naţional din Timişoara prezintă miercuri, 1 iunie, de la ora 19.00, în Sala 2, spectacolul-lectură “Sindromul supravieţuitorului” de Andrii Bodnarenko, în traducerea Ralucăi Rădulescu, eveniment realizat în cadrul Campaniei umanitare Artişti români pentru artişti ucraineni, proiect de strângere de fonduri derulat de UNITER, Worldwide Reading Project şi CITD (The Center for International Theatre Development) din Baltimore. 

Campania reuneşte 46 de instituţii culturale de stat şi independente din România şi Republica Moldova care s-au alăturat acestui proiect de strângere de fonduri care se desfăşoară în perioada 16 mai – 15 iunie 2022. Astfel, toate teatrele şi companiile de teatru implicate organizează spectacole-lectură, optând pentru unul din cele zece texte scrise de autori ucraineni în perioada scursă de la începerea războiului.

Distribuţia spectacolului îi reuneşte pe actorii Alina Ilea, Roberta Popa şi Cristian Szekeres. Regia artistică aparţine Mihaelei  Lichiardopol, căreia i se alătură Gabriela Strugaru-Popa (scenografie) şi Sebastian Hamburger (video design), proiectul fiind coordonat de Ştefan Iordănescu.

Accesul în Sala 2 se face pe baza achiziţionării biletelor puse în vânzare pe platforma on-line www.my stage.ro, urmând ca UNITER să redirecţioneze încasările pentru ajutorarea artiştilor din Ucraina, aflaţi în aceste zile în cel mai greu rol al vieţii lor, în contul  special deschis de Asociaţia UNITER: Fondul de Solidaritate Teatrală RO22RNCB0072049712860086 BCR SECTOR 1.

Comentarii

comentarii