Acasă Actualitate Ascensiunea roboților și Armaghedonul economic. Vor fi oamenii înlocuiți de mașini în...

Ascensiunea roboților și Armaghedonul economic. Vor fi oamenii înlocuiți de mașini în următorii 20 de ani?

250
DISTRIBUIȚI

Librăria Humanitas Timișoara organizează, vineri, 21 februarie, de la ora 19.00,  o dezbatere organizată de Mișcarea Sinergistă și Quantum Civilization despre Tehnologie și Societate.

Andrei Nuțaș și Octavian Jurma vor discuta despre inteligența artificială și viitorul muncii, pornind de la volumul „Ascensiunea roboților. Tehnologia și viitorul fără joburi” semnat de Martin Ford și apărut la Editura Corint. 

Care vor fi slujbele viitorului? Cine le va deține? Ce trebuie să studieze elevii de azi pentru a putea fi angajați peste un deceniu sau două? Iată doar câteva dintre întrebările la care încearcă să dea răspunsuri Martin Ford, antreprenorul din Silicon Valley și specialistul în ingineria calculatoarelor.

El  afirmă că, pe măsură ce tehnologia va progresa într-un ritm tot mai accelerat, iar mașinile vor deveni autonome, din ce în ce mai puțini oameni vor mai fi utili economiei și, cum deja inteligența artificială (IA) a început să ocupe multe dintre „joburile bune”, râvnite și considerate cândva imposibil de automatizat (precum acelea de asistent al unui avocat, programator, radiolog, funcționar sau chiar ziarist), previziunile lui Ford, deși sumbre, devin tot mai plauzibile cu fiecare zi care trece.

„Ascensiunea roboților este „la fel de înfricoșătoare pe cât sugerează titlul său. Numai că nu e vorba de literatură SF, ci, mai degrabă, de prezentarea unui (aproape inevitabil) Armaghedon economic.”, scrie Frank Bruni, de la The New York Times.

Comentarii

comentarii