Acasă Economic Asociația Societăților de Service Auto Independente pichetează sediile CSA și Astra Asigurări...

Asociația Societăților de Service Auto Independente pichetează sediile CSA și Astra Asigurări din TImișoara

481
DISTRIBUIȚI

Asociația Societăților de Service Auto Independente organizează marți, 19 aprilie, între orele 10:00 – 12:00, un miting de protest în fața Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor – Reprezențanta Timișoara. Membrii organizației protestează împotriva lipsei de reacție autorităților față de a practicile abuzive ale asiguratorilor. După pichetarea sediului CSA, protestatarii vor continua mitingul și în fața sediului societății Astra Asigurări – Sucursala Timiș, între orele 13.00 și 15.00.

 Prin aceată acțiune, ASSAI atrage din nou atenția Parlamentului României, cu precădere Comisiei pentru Buget, Finanțe și Bănci, asupra gravelor probleme din piața de asigurări din România, ”segment economic al carui așa-zis “arbitru” – Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) – se află într-o profundă stare de pasivitate și manifestă o totală lipsă de interes pentru supravegherea respectării depline a regulilor legislative de către firmele de asigurări din România”. ”Problemele din piața de asigurări din România s-au agravat, numărul reclamațiilor înregistrate la CSA crescând cu peste 30% doar în ultimul an, fără ca nici o societate de asigurări să fi fost sancționată și descurajată de catre CSA, instituția care se pretinde a fi aparătorul drepturilor asiguraților precum și autoritatea abilitata a proteja, în temeiul legii, consumatorii de produse de asigurari,” se spune într-un comunicat al Asociație. ”Majoritatea răspunsurilor la reclamațile depuse către CSA ori nu mai sunt transmise deloc către reclamant, ori răspunsurile vin cu mare întârziere, ori sunt în afara subiectului reclamat, fără a exista o rezolvare reală prin implicarea CSA, de soluționare a abuzurilor făcute de către firmele de asigurări din România și de descurajare a acestora,” mai spun cei de la Asociația Societăților de Service Auto Independente.

 Spre exemplu, asigurătorul numărul 1 din România – compania Astra Asigurări – care, urmărind o politică de “creștere a profitului”, bazată însă pe refuzuri nejustificate de plată a despăgubirilor datorate conform polițelor de asigurare, forțeaza service-urile auto din România să “utilizeze” piese auto de calitate proastă, neagreate de catre producătorii auto, criteriul de selecție al pieselor fiind “prțtul cel mai scăzut” pentru repararea autovehiculelor asiguraților/păgubiților îndreptățiți. Utilizarea în reparația autovehiculelor a pieselor “de piață secundară”, respctiv fiind piese executate de către un alt fabricant decât cel al autovehiculului asigurat sau decât cel autorizat de fabricant, destinate să înlocuiască piesele originale, pot pune în pericol viața șoferilor, pasagerilor și a celorlalți participanți la trafic. Conform ASSAI, Astra Asigurări se situează în topul aocietăților de asigurări rău-platnice, doar la o singură instanță judecătorească (Judecătoria Sectorului 3 din București), Astra Asigurări figurând cu un număr de 1.554 de dosare aflate pe rol, în perioada 2010 – 2011 (aproximativ 100 de dosarepe lună). 
“Practicile imorale și în afara legii puse în aplicare de către societățile de asigurări, sub “protecția asigurată” de către CSA, trebuie să ia sfârșit. Campania de mitinguri organizate de către ASSAI doar debutează în Timișoara.” – a declarat Cristian Muntean, director ASSAI.

Comentarii

comentarii