Acasă Actualitate Asociaţia „Timişoara Bikers” cere pedepsirea celor vinovaţi de moartea lui Andrei Popoviciu

Asociaţia „Timişoara Bikers” cere pedepsirea celor vinovaţi de moartea lui Andrei Popoviciu

DISTRIBUIȚI

In data de 26 iulie 2009, pe raza localităţii Măureni din judeţul Caraş-Severin, s-a petrecut un grav accident de circulaţie în urma căruia unul dintre membrii Asociaţiei „Timişoara Bikers”, Andrei Popoviciu (Mătăsosu’), şi-a pierdut viaţa. Acest fapt s-a petrecut datorita unui cumul de situaţii. În timp ce Andrei Popoviciu se deplasa regulamentar dinspre localitatea Reşiţa înspre Timişoara, la un moment dat in fata sa a apărut o cireadă de vaci care traversa şoseaua naţională. Andrei nu a reuşit să oprească motocicleta în timp util pentru a evita impactul cu unul dintre animale. Echipajul de urgenţă al Salvării sosit la fata locului nu a mai putu face nimic pentru a-l salva.
„Andrei avea doar 26 de ani şi era unul dintre membrii marcanţi ai Asociaţiei noastre. Noi consideram ca în acest caz nu au fost respectate prevederile Codului Rutier, subsecţiunea 2, articolul 162 privind traversarea drumurilor naţionale de către animale şi ale Ordonanţei de urgenţă nr. 69 din 2007. Ne dorim ca nici un alt participant la trafic să nu mai fie nevoit să suporte consecinţele neaplicării legilor menţionate. Dorim să declanşăm o acţiune la nivel naţionali care să urmărească prevenirea unor evenimente de acest fel”, se spune într-o petiţie on line iniţiată de Asociaţiei „Timişoara Bikers”.
Membrii asociaţiei solicită tragerea la răspundere a tuturor celor responsabili de neaplicarea sau aplicarea incompletă a legilor menţionate mai sus, schimbarea îngrijitorului comunal cu o persoană responsabilă, care poate face faţă unei acţiuni potenţial periculoase şi care poate înţelege dinamica traficului rutier. De asemenea, se cere interzicerea păscutului animalelor în zona de protecţie a drumurilor şi marcarea pe drumurile europene, naţionale şi judeţene cu vopsea a zonelor în care se poate face traversarea acestora precum şi montarea la o distanţă de 30  de metri de axul drumului european şi 20 de metri pentru cel naţional a unui gard protector din sârmă ghimpată pentru evitarea intrării animalelor pe partea carosabila.
Motocicliştii cer realizarea unui plan de măsuri de către postul de politie de pe raza comunei Măureni prin care persoana sau persoanele răspunzătoare de animalele comunei să fie puse la curent cu prevederile Codului Rutier şi ale altor legi care fac referire la circulaţia pe drumurile publice, amenajarea păşunii comunale şi a adăpătoarei pe aceeaşi parte a drumului naţional şi atenţionarea tuturor cetăţenilor proprietari de animale domestice asupra pericolului pe care îl reprezintă lăsarea nesupravegheata a animalelor domestice în condiţiile traficului existent.
Petiţia poate fi semnată la adresa http://www.petitiononline.com/matasosu/petition.html.
Asociaţia „Timişoara Bikers” s-a înfiinţat în anul 2008 cu intenţia de a facilita derularea acţiunilor propuse de către membrii comunităţii moto locale. Scopul primar al Asociaţiei este de a promova valorile motociclismului, responsabilizarea participanţilor la trafic (atât motociclişti cât şi şoferi), reducerea numărului accidentelor rutiere în care sunt implicate motociclete, promovarea valorilor culturale locale şi a oraşului Timişoara.

 

Comentarii

comentarii