Acasă Actualitate Asociația TM2021 salută inițiativa primăriei de a demara consultările publice pentru reorganizarea...

Asociația TM2021 salută inițiativa primăriei de a demara consultările publice pentru reorganizarea ecosistemului cultural

DISTRIBUIȚI

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, prin directorul executiv Simona Neumann, consideră că inițiativa Primăriei Timișoara de a lansa consultarea publică referitoare la reorganizarea ecosistemului cultural timișorean, în contextul amânării programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii pentru 2023, este binevenită. Singurele nelămuriri ale asociației ar fi legate de continuarea dezvoltării proiectelor deja demarate și de respectarea unei coerențe artistice.

„Timișoara Capitală Europeană a Culturii este un proiect al întregului oraș și al întregii țări și totodată un brand al Uniunii Europene. Instituții, organizații, școli, universități, cei care iubesc orașul, cei care iubesc Banatul, împreună fac ca aceste evenimente să se întâmple. Dincolo de problemele legate de bugete, diferite situații dificile prin care am trecut împreună în cei 10 ani de existență a asociației, la care s-a adăugat pandemia de coronavirus, rămânem axați pe mizele programului cultural de a contribui la regenerarea urbană prin cultură și la apropierea valorilor locale și naționale de cele europene”, a declarat Simona Neumann, directorul executiv al Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.

Reprezentanții asociației amintesc că Primăria Municipiului Timișoara este membru în asociație și are un rol important în consiliul director, alături de celelalte instituții finanțatoare, Ministerul Culturii și Consiliul Județean Timiș. Tocmai din această cauză, municipalitatea joacă un rol fundamental în identificarea unei soluții pentru a susține proiectele multianuale aflate deja în derulare, parte din Dosarul de candidatură (Bid Book).

Unul dintre factorii care a contribuit decisiv la acordarea titlului orașului Timișoara a fost tocmai faptul că programul cultural conține proiecte multianuale care creează premisele unei moșteniri mai durabile decât dacă s-ar organiza evenimente punctuale. Reprezentanții asociației consideră că, până acum, programele au propus direcții inovatoare pentru sectorul cultural din România și reflectă standardele orașelor europene deținătoare ale titlului Capitală Europeană a Culturii, iar evenimentele au reușit până acum să implice oameni de toate vârstele, din toate categoriile sociale și cu preocupări diferite.

Comentarii

comentarii