Acasă Actualitate Asociere româno-maghiară pentru elaborarea studiului de fezabilitate privind lărgirea Centurii Nord la...

Asociere româno-maghiară pentru elaborarea studiului de fezabilitate privind lărgirea Centurii Nord la patru benzi

DISTRIBUIȚI
default

După finalizarea procesului de evaluare a ofertelor, DRDP Timișoara a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului pentru proiectul „Elaborare Studiu de Fezabilitate – Extindere Varianta de Ocolire Timișoara Nord, DN 6 – DN 69 la patru benzi de circulație”.

Ofertantul desemnat câștigător este asocierea formată din Ventra Project Management și Utiber Közúti Beruházó Kft, cu o valoare de aproximativ 800.000 de euro.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații (10 zile calendaristice) și, respectiv, după soluționarea eventualelor contestații/plângeri formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Varianta de Ocolire Timișoara Nord a fost primul sector de centură al Timișoarei și asigură legătura între drumurile naționale DN 6 și DN 69. Tronsonul a fost deschis traficului în anul 2010, are o lungime de 12,6 km și două benzi de circulație. Proiectarea obiectivului a început în anul 1997, drumul fiind dimensionat pentru a corespunde cerințelor bazate pe informații și date de trafic deja învechite.

Dezvoltarea recentă a altor obiective rutiere care se conectează la VO Timișoara Nord a determinat o creștere semnificativă a volumului de trafic pe întreaga centură. Pentru a asigura condiții de circulație corespunzătoare și un trafic fluent atât pe VO Timișoara Nord, cât și pe relațiile de circulație importante care converg aici, este necesară extinderea la patru benzi de circulație, cu reconfigurarea intersecțiilor la nivel, înlocuind soluția existentă.

Primul pas pentru această extindere este elaborarea Studiului de Fezabilitate. Termenul de realizare a studiului este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere.

Maghiarii au supravegheat lucrările de pe Centura Sud

Compania maghiară Utiber a fost înființată în 1991, ca succesor al fostei companii de stat Közúti Beruházó Vállalat, fondată în anii ’70. Aceasta dispune de aproximativ 170 de ingineri cu înaltă calificare, implicați în proiecte majore din domeniul construcțiilor civile și al dezvoltării infrastructurii rutiere din Ungaria. Unul dintre domeniile importante ale companiei este supravegherea întregului proces de construcție, precum și consultanța în inginerie. Compania Utiber (tot alături de firma timișoreană Ventra Project) a îndeplinit aceste sarcini în timpul construcției Centurii Timișoara Sud, dată în folosință în 2024.

Comentarii

comentarii