Acasă Actualitate Atenție la achitarea rovinietei și a peajului! O banală greșeală vă poate...

Atenție la achitarea rovinietei și a peajului! O banală greșeală vă poate aduce amendă

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a constat că destul de mulți cetățeni fac o eroare banală care le poate totuși aduce amendă: își scriu greșit numărul de înmatriculare atunci când își cumpără rovinieta sau peajul. Această greșeală se face atât la achiziția prin achiziția în punctele de distribuție și în terminale asistate, cât și la achiziția prin SMS sau online. Tocmai de aceea reprezentanții CNAIR atrag atenția: evitați această greșeală pentru a nu pierde timpul prin tribunale pentru anularea amenzilor.

„Această atenționare vine în urma înregistrării la nivelul CNAIR, de la începutul anului 2022, a unui număr de peste 500 de solicitări de corecție a numerelor de înmatriculare. Multe dintre aceste solicitări au fost transmise ulterior primirii unor procese-verbale de constatare a contravenției. Astfel, chiar și în condițiile în care corecțiile solicitate se pot realiza, procesele-verbale de constatare a contravenției încheiate nu pot fi anulate de către CNAIR, ci doar de o instanță de judecată și doar în urma formulării, de către utilizatori, a unor plângeri contravenționale împotriva acestora”, transmit reprezentanții companiei.

Cele mai des întâlnite erori au fost:

  • inversarea cifrelor aferente numărului de înmatriculare a vehiculului (Ex: _89_ în loc de __98___);
  • un caracter greșit din combinația de trei litere aferentă numărului de înmatriculare (Ex: ___AFA în loc de ___APA);

„Prin urmare, o atenție sporită din partea utilizatorilor la achitarea tarifelor va conduce la evitarea tuturor demersurilor pentru încercarea de anulare a proceselor-verbale de constatare a contravenției și, implicit, la o degrevare a instanțelor de judecată”, conchid reprezentanții CNAIR.

Comentarii

comentarii