Acasă Actualitate Atenție la podul de peste Bega, la Remetea Mare! “Este un real...

Atenție la podul de peste Bega, la Remetea Mare! “Este un real pericol!”

DISTRIBUIȚI

Atenție la pod! Limitarea de tonaj pentru traversarea podului peste Bega din comuna Remetea Mare este stringentă! -atrage atenția prof. Sorin Ionescu, subprefectul de Timiș.

Și dacă a existat cândva o limitare de tonaj pe podul situat pe DJ 609, care face legătura între localitățile Remetea Mare și Bucovăț, astăzi, nu se putea vedea nimic în acest sens. Niciun fel de atenționare pentru a stopa traficul auto de mare tonaj peste podul care reprezintă un real pericol în condițiile în care specialiștii atrag atenția asupra stării precare a podului.

Sorin Ionescu a explicat: “După sesizările primite, am fost la fața locului. Am avut ocazia să discut cu cei care locuiesc în imediata vecinătate a podului pe care circulă camioanele de mare tonaj depășind cu mult limita admisă. Este un real pericol iar oamenii se tem de ce e mai rău și sunt indignați de lipsa indicatoarelor care să limiteze tonajul.

Chiar dacă este în discuție construcția unui nou pod și a unui sens giratoriu, de care e mare nevoie în zona respectivă, asta nu înseamnă că problema este deja rezolvată. Vor trebui realizați mulți pași până la îndeplinirea acestui obiectiv. Fac un apel către administrația județeană și responsabilii din cadrul Consiliului Județean Timiș să trateze cu responsabilitate situația podului care se deteriorează de la o zi la alta și să ia de urgență măsurile care se impun prin montarea unor limitatoare de înălțime și gabarit, pentru a preveni astfel o posibilă tragedie”.

 

Comentarii

comentarii